logo

Welcome to Wellspring

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Working Hours
Maandag - vrijdag 09:00AM - 17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED
From Our Gallery

Topvoetbal voor meiden!

06 51 403 995

Top

Deel 21 – De Kers; contractbesprekingen

Utrechtse Vrouwenvoetbal Academie / Blog  / De Kers  / Deel 21 – De Kers; contractbesprekingen

Deel 21 – De Kers; contractbesprekingen

Met regelmaat lees je over verenigingen en trainers die tussentijds uit elkaar gaan:
-in “goed” overleg;
-door omstandigheden;
-verschil van inzicht over het te voeren beleid;
-tegenvallende resultaten;
-ontbreken chemie met spelersgroep;

In deze periode is het gebruikelijk dat de vereniging en de trainer hun handtekening plaatsen onder een nieuw contract dat betrekking heeft op het seizoen 2020 – 2021. Veel langer kan het eigenlijk ook niet duren, want wanneer je tevreden bent over de huidige gang van zaken, kan uitstel mogelijk vragen om problemen. De vereniging, de trainer en de speelsters hebben er baat bij wanneer er duidelijkheid is over een vervolg. Als trainer had ik er zelf geen haast mee, want zolang het goed ging, was er niemand die er ook maar enigszins aan twijfelde dat contractverlenging slechts een formaliteit zou zijn. Toch besloot ik op het laatste moment dat het na 2,5 jaar tijd was voor een nieuw gezicht voor de groep. Ik heb de vereniging niet laten zweten, want ik had zelf al de nodige voorbereidingen getroffen om een geschikte opvolger voor de groep te krijgen.

Uiteraard moesten de vereniging en de kandidaat-trainer/coach er nog samen uitkomen, maar ik had vertrouwen in een goede afloop. Menig trainer zou me op dat moment voor “gek” hebben verklaard, want wie denkt er op dat moment aan stoppen als je bent gepromoveerd naar de topklasse? Nou, ik dus! Heb ik mezelf omlaag gehaald, of mezelf het brevet van onvermogen opgespeld? Kan ik kort in zijn: nee! Met een nieuw gezicht voor de groep zou er in positieve zin ook zoveel nieuws gebeuren. Met de overgang van de hoofdklasse naar de topklasse niet onlogisch.De speelsters zouden opnieuw worden uitgedaagd. Hiermee voorkom je dat je vastroest in gewoontes zonder dat je het direct in de gaten zou hebben.

Met regelmaat lees ik artikelen over verenigingen die de ambitie hebben om binnen enkele jaren te voetballen op het allerhoogste niveau. Op zich niets mis mee, want ambities heb je nodig om de volgende stap te kunnen zetten in het niveau van de vereniging. Je hebt dus een prestatief klimaat nodig om die stap te kunnen zetten. Heb je als verenging de juiste aantrekkingskracht om ambitieuze speelsters naar je toe te halen? Dan is het evenzo belangrijk dat je een geschikte trainer kunt koppelen aan deze speelsters. Net zoals speelsters heeft iedere trainer een plafond. Heb je als vereniging dus de ambitie om de volgende stap te zetten, dan is het nog maar de vraag of je dat met de huidige trainer voor elkaar gaat krijgen. Welke referenties hanteer je en waar neem je genoegen mee? Wellicht loopt de trainer al heel wat jaartjes rond bij de vereniging en vind je het vervelend om er een streep onder te zetten? Neem je er dan ook genoegen mee dat de rek er mogelijk uit is en dat er de komende jaren nog niets gaat gebeuren in de zin van gewenste promoties?

Ga je toch voor een nieuwe trainer? Aan de voorkant kun je al zoveel meer verduidelijken door te definiëren waar een hoofdtrainer aan dient te voldoen. Je stelt dus een profiel samen. Hoe weet je nou of je uiteindelijk de juiste man/vrouw hebt gevonden? Dat blijft vooralsnog een onzekere factor, aangezien de tijd ons moet leren of de keuze voor een bepaalde trainer goed heeft uitgepakt. Bij vacatures kom je vaak dezelfde teksten tegen waar de kandidaat-trainer aan dient te voldoen. Ja, je kunt er tijd voor uittrekken om een eigen tekst te schrijven, of je zoekt een bepaalde vacature op en knipt de tekst netjes om het vervolgens onder een eigen kopje te plakken. Zodra je de vacature hebt geplaatst, is het even wachten op reacties. Met een beetje geluk rollen er enkele mailtjes naar binnen van belangstellenden die er direct een pakkende CV hebben bijgevoegd. Vraag me af hoeveel verenigingen daadwerkelijk research doen naar het verleden van de trainer. Natuurlijk biedt het internet soms uitkomst, maar hoe vaak komt het voor dat de vereniging direct contact opneemt met de vorige vereniging(en)?

Een goede voorbereiding scheelt een hoop ellende…en contractbreuken…

 

 

De Kers

Delen
John Kaersenhout

Geen reacties

Sorry, het reactieformulier op dit moment niet beschikbaar.