logo

Welcome to Wellspring

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Working Hours
Maandag - vrijdag 09:00AM - 17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED
From Our Gallery

Topvoetbal voor meiden!

06 51 403 995

Top
 

Voetballen en studeren in Amerika

  1. Hou je van voetballen?
  2. Ben je avontuurlijk ingesteld?
  3. Doe je binnen 1 jaar eindexamen?

Dan is voetballen en studeren in Amerika iets voor jou

Het klinkt natuurlijk geweldig en het roept alles in ons op wat avontuurlijk is. Een vreemd land, onbekende mensen, een andere taal. Best wel spannend. Gaat het er ook net zo aan toe als in die leuke films over high-school, nieuwe vriendinnen en het beleven van wat de Amerikanen zien als topsport? Elk nieuw schooljaar gaan meerdere voetbalsters deze uitdaging aan. In de afgelopen jaren heeft de UVVA meerdere talentvolle speelsters in haar selectieteams gehad die deze stap hebben gemaakt. Is dit ook iets voor jou? Om je een idee te geven hoe het leven er aan toegaat op de Amerikaanse universiteiten, het dagelijks leven op de campus en natuurlijk het voetbal, hebben wij een aantal voormalige UVVA speelsters gevraagd om hun ervaringen met jullie te delen. De speelsters hebben een eigen blog.

Volg de belevenissen vanuit Amerika, door de ogen van….

Voetballen en studeren in Amerika

Je hoort en leest er regelmatig over, maar je weet niet zo goed waar je moet beginnen en je wilt er graag meer over weten;

Als specialist op het gebied van meiden- en vrouwenvoetbal is de UVVA van mening dat specialisme in een bepaalde tak van sport essentieel is om de slagingskansen van een sporter beter in te kunnen schatten. Er zijn tussenpersonen of organisaties die zich op meerdere takken van sport richten, maar hoe beoordeel je het niveau van een sporter als je zelf geen achtergrond hebt met een bepaalde tak van sport? Hiermee zou je bijna denken dat de uiteindelijke studie minder belangrijk is dan het sporten.

Natuurlijk is dit niet zo, maar als geheel speelt dit wel een rol wanneer het aankomt op een (volledige) studiebeurs, of zoals de Amerikanen zeggen: “a (full) scholarship)”. Het zijn voornamelijk de coaches van het women’s soccer team die bepalen of je in aanmerking komt voor “a full scholarship”. Zij zijn altijd op zoek naar de beste speelsters, want de wil om te winnen zit stevig in de genen van de Amerikanen genesteld.

Feitelijk is deelnemen aan UVVA trainingsactiviteiten een “must”. Zodoende kunnen wij jouw ontwikkeling nauwlettend monitoren en op basis van onze rapportage je een gedegen advies geven over jouw slagingskansen. Aangezien het verkrijgen van een (full) scholarship pas speelt vanaf de 2dedivisie (Division 2), is het van belang om te weten of je dat niveau ook aankan.

De UVVA kan jou gedurende het traject volledig informeren en begeleiden over wat studeren en voetballen in Amerika inhoudt. Niets is zo fijn dan een vast aanspreekpunt te hebben. Ook als je daar uiteindelijk zit. De UVVA is van mening dat continu begeleiding en ondersteuning heel belangrijk voor je is. Dit stopt dus niet zodra alles hier geregeld is. Wij zorgen er dus voor dat je ons altijd kan bereiken; of het hier nu dag of nacht is.

Hebben wij jouw interesse gewekt?

Maak vrijblijvend een afspraak’