logo

Welcome to Wellspring

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Working Hours
Maandag - vrijdag 09:00AM - 17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED
From Our Gallery

Topvoetbal voor meiden!

06 51 403 995

Top
 

Voetballen en studeren in Amerika

Lijkt het jou geweldig om in Amerika te studeren en tegelijkertijd op hoog niveau te blijven voetballen? Dan hebben wij goed nieuws voor jou! UVVA is sinds de zomer van 2020 een partnership aangegaan met MADE Scholarships om deze droom voor de leden van onze academie te kunnen realiseren. (Nog) niet verbonden aan de UVVA? Dit kan uiteraard worden geregeld. De UVVA biedt een trainingsprogramma aan om jou alvast fysiek en mentaal voor te bereiden op wat je “daar” te wachten staat.

Op Amerikaanse universiteiten wordt veel aandacht besteed aan sport en de combinatie met je studie wordt perfect op elkaar afgestemd. Je bent zo’n 20-25 uur in de week met voetbal bezig, maakt gebruik van buitengewone faciliteiten en goede begeleiding. Het stelt je in staat jezelf te ontwikkelen en te verbeteren als voetbalster en je reist door een groot gedeelte van Amerika voor uitwedstrijden. Dit allemaal terwijl je van het Amerikaanse studentenleven geniet en werkt aan het behalen van een associates, bachelor of master diploma.

Voetballen en studeren in Amerika

Als voetbalster onderteken je een contract met de universiteit om hun te vertegenwoordigen in ruil voor financiële ondersteuning in de vorm van een voetbalbeurs om collegegeld, huizing, eten en andere relevante kosten van te betalen. De hoogte van de voetbalbeurs varieert van een percentage van het jaarlijkse collegegeld tot een volledige beurs die alle kosten dekt. Er zijn verschillende divisies met verschillend niveau en je hoeft niet op het hoogste niveau in Nederland te spelen om in aanmerking te komen voor een voetbalbeurs.

Amerikaanse universiteiten zijn elk jaar op zoek naar nieuwe talentvolle voetbalsters die de universiteit willen vertegenwoordigen. Wij weten wat er van een voetbalster gevraagd wordt en Made Scholarships is gespecialiseerd in het begeleiden van talentvolle voetbalsters bij het vinden van een persoonlijk geschikte universiteit.

Wanneer kun je het beste jouw proces starten?

Wij raden kandidaten aan om minimaal één jaar voor hun eindexamen te starten met het proces. Dit zorgt ervoor dat jij als speelster genoeg tijd en keuze hebt om een universiteit te vinden die bij jou past. MADE Scholarships is wel degelijk in staat om op het laatste moment plaats te vinden. Dit is echter geen ideale situatie omdat je dan uit minder aanbiedingen kan kiezen. Houdt er ook rekening mee dat alle administratieve zaken die het proces met zich meebrengt (bijvoorbeeld het aanvragen van een studentenvisum) maanden kunnen duren.

Tip: begin alvast om beeldmateriaal van jezelf als voetbalster te verzamelen. Hiermee win je veel tijd, want ook het samenstellen van een highlight video neemt de nodige tijd in beslag. Wij kunnen je eventueel in contact brengen met specialisten.

Ben jij benieuwd of je in aanmerking komt voor een voetbalbeurs en wat er allemaal bij komt kijken? Neem dan contact op via www.uvva.nl/contact/

Naar contactformulier