logo

Welcome to Wellspring

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Working Hours
Maandag - vrijdag 09:00AM - 17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED
From Our Gallery

Topvoetbal voor meiden!

06 51 403 995

Top
 

Wie zijn wij

Wij zijn UVVA

Bij de invoering van het Eredivisie voetbal voor vrouwen werd de provincie Utrecht vertegenwoordigd door FC Utrecht Vrouwen. In beginsel nog onderdeel van de algehele FC Utrecht-tak, later werd de vrouwentak ondergebracht onder de Stichting Vrouwenvoetbal Utrecht (SVVU).

Na 2,5 jaar werd de Stichting, vanwege meerdere redenen opgeheven. Hiermee kwam er op dat moment een definitief einde aan FC Utrecht Vrouwen. Samen met de FC Utrecht Vrouwen kwam er op dat moment ook een einde aan de verdere groei van de destijds opgerichte FC Utrecht Girlsacademy. Een opleidingstak die ervoor moest zorgen om de doorgroeimogelijkheden voor de meest getalenteerde speelsters te realiseren.

Er moest iets gebeuren om de ontwikkeling van de speelsters in stand te houden. De coördinator van de FC Utrecht Girlsacademy heeft toen het initiatief genomen om de ontwikkeling van het meiden- en vrouwenvoetbal in de provincie Utrecht en omgeving nieuw leven in te blazen. Dit heeft ertoe geleid dat in 2014 een jeugdopleidingstak voor voetbalmeiden werd opgezet onder de (inmiddels bekende) naam: Utrechtse Vrouwenvoetbal Academie (UVVA).

Sindsdien wordt er wekelijks door de UVVA getraind op de velden van COV DESTO. Om wekelijks het UVVA trainingsprogramma te volgen hoeft de deelneemster geen lid te zijn van de UVVA. De meeste meiden zijn elders lid, maar volgen de extra trainingen dus bij de UVVA. Het gemiddelde niveau van speelsters die bij de UVVA trainen is hoog. Daarnaast beschikt de UVVA inmiddels over meerdere jeugdselecties die deelnemen aan de reguliere KNVB competities.

Meld je aan