logo

Welcome to Wellspring

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Working Hours
Maandag - vrijdag 09:00AM - 17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED
From Our Gallery

Topvoetbal voor meiden!

06 51 403 995

Top

Start trainingen Academie groot succes

Utrechtse Vrouwenvoetbal Academie / Nieuws  / Start trainingen Academie groot succes

Start trainingen Academie groot succes

UVVA foto'sDe afgelopen weken is er hard gewerkt om de start van de trainingen succesvol te laten verlopen. De inspanningen werden beloond. Vanaf het moment dat de eerste groep deelneemsters op het veld stonden tot aan het moment dat de laatste huiswaarts keerde waren de geluiden over het verloop van de dag zeer positief te noemen. Daar waar enkele speelsters zich toch nog hadden “vergist” in hun kledingmaat, werd dit ter plekke opgelost. Zelfs de allerkleinste kledingmaat (XXXS) moest eraan te pas komen om de “kleinste” speelster te voorzien van een op maat afgemeten tenue. Doordat de speelsters tijdens de introductiedag van 13 april in de gelegenheid waren gesteld om de kleding te passen, was eenieder dus snel voorzien van het UVVA-tenue en ging er zodoende geen kostbare tijd verloren, want de speelsters kwamen natuurlijk om te voetballen. De organisatie op het veld lag er strak bij en om klokslag 10:00 uur werd gestart met de trainingen voor de categorie F, E en D. De trainers hadden een circuitmodel uitgezet en zo konden de speelsters kennismaken met alle aanwezige trainers.
Om 12:00 uur stonden de “grote meiden” al klaar en ook hier werd op tijd begonnen met de warming-up gevolgd door diverse trainingsvormen in circuitmodel. Trainer Stephan gaf naderhand aan dat hij eerst maar 10 minuten uitgebreid heeft staan genieten van het niveau van de speelsters alvorens enkele gerichte coachopmerkingen te maken. Voor de trainers dus ook volop genieten geblazen en dat mag ook rustig gezegd worden, want maar al te vaak wordt de focus gelegd op aspecten die niet zo goed gaan. Juist het benoemen van de positieve zaken geeft speelsters en trainers extra energie om er nog meer voor te gaan. Eén van de ouders vertelde dat het zo fijn zou zijn als haar dochter ook op deze manier plezier zou kunnen beleven aan het voetballen bij haar club.
Ook de verzorging van de speelsters was gewaarborgd door de aanwezigheid van GoFysio Terwijde. Naast het eventueel tapen, losmaken en opwarmen van spieren, zal GoFysio zich op de trainingsdagen van de Academie intensief bezighouden met loopclinics, core stability clinics, voedingsadvies, voorlichting en EHBSO, zodat de speelsters zich nog beter kunnen voorbereiden en ontwikkelen om hun favoriete sport te beoefenen. Dit hoort nu eenmaal bij de volgende stap naar een hoger niveau. Moeilijke woorden, maar laten we het er simpelweg op houden dat het lichaam extra zorg nodig heeft wat speelsters helpt om een (nog) betere voetbalster te worden.
Na afloop bereikten ons diverse signalen dat speelsters moe maar voldaan een middagdutje hebben gedaan. Achteraf is gebleken dat enkele trainers zichzelf ook een dergelijk rustmoment hebben gegund. Ondanks de zondag niet echt veel zon op deze dag, ook geen zondagstraining, maar een heerlijke, inspannende en leerzame dag. Dat de regen en wind het weerbeeld bepaalden doet niets af aan het feit dat het één groot voetbalfeest was. 170 foto’s zeggen meer dan 1000 woorden.
Aanstaande woensdag klinkt het startsein bij IJsselmeervogels. Daar staan 23 speelsters klaar om er aan de dijk tegenaan te gaan.

Delen
John Kaersenhout

Geen reacties

Sorry, het reactieformulier op dit moment niet beschikbaar.