logo

Welcome to Wellspring

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Working Hours
Maandag - vrijdag 09:00AM - 17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED
From Our Gallery

Topvoetbal voor meiden!

06 51 403 995

Top

Moe worden en leren bij de eerste clinic van het seizoen

Utrechtse Vrouwenvoetbal Academie / Nieuws  / Moe worden en leren bij de eerste clinic van het seizoen

Moe worden en leren bij de eerste clinic van het seizoen

Clinic RKAV Volendam en GVVV_1
Voor de eerste keer dit seizoen werd er op zondag 20 september een voetbalclinic gegeven door de trainers van de UVVA. De meiden van RKAV Volendam MC1 en een mix van de ME1 en ME2 van GVVV uit Veenendaal wisten zich afgelopen juni tot winnaars van de DESTO Diva’s Cup te kronen en werden daarom uitgenodigd voor een extra training op hoog niveau.
Na het welkomswoord van John Kaersenhout in de kantine begaven de beide teams zich richting het Clinic RKAV Volendam en GVVV_2veld. Eva, de keepster van GVVV, hoopte vooral tactisch veel te leren. Ze heeft namelijk maar één doel voor ogen, en daarvoor grijpt ze elke mogelijkheid aan om beter te worden: ‘Keeper worden van Ajax.’ Teamgenote Rihab wist nog niet precies wat ze kon verwachten van de training, maar gingen er wel vanuit dat ze moe zouden gaan worden. Waar ze overigens geen problemen mee had.
Moe worden, dat mochten de meiden van RKAV Volendam wel. Tenminste, van hun eigen trainer Edwin. Het team, dat vorig seizoen Nederlands kampioen werd, kwam met een goed gevoel naar Vleuten nadat het de dag ervoor haar wedstrijd met maarliefst 13-2 had gewonnen. ‘Dat had trouwens nog meer moeten zijn’, wist Edwin nog toe te voegen.
Clinic RKAV Volendam en GVVV_3De training zelf werd in blokken opgedeeld. Er was een circuit uitgelegd om aan de coördinatie en wendbaarheid te werken, er werden verschillende passeerbewegingen geoefend en ook kwamen er nog wat vereenvoudigde spelvormen en functionele spelershandelingen aan te pas. De training werd uiteindelijk met het eigen team afgesloten met een partijvorm zodat de meiden het geleerde direct in de (trainings)praktijk konden toepassen. Moe, maar voldaan konden de meiden weer terug naar huis rijden en hopelijk kunnen er in de volgende wedstrijd enkele nieuwe tips en trucs worden toegepast.
De UVVA wenst zowel GVVV als RKAV heel veel succes in het nieuwe seizoen!
UVVA reclamebord

Delen
John Kaersenhout

Geen reacties