logo

Welcome to Wellspring

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Working Hours
Maandag - vrijdag 09:00AM - 17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED
From Our Gallery

Topvoetbal voor meiden!

06 51 403 995

Top

Yanella van Mourik – “als oompie voetballen!”

Utrechtse Vrouwenvoetbal Academie / Nieuws  / Yanella van Mourik – “als oompie voetballen!”

Yanella van Mourik – “als oompie voetballen!”

Mijn naam is Yanella van Mourik, ik ben 16 jaar oud en woon in Nieuwegein. Ik ben een aanvaller, ik kan linksbuiten, rechtsbuiten en als spits spelen, maar ik ben het gevaarlijkst achter de spits, vanwege mijn snelheid(schaduwspits). Mijn specialiteiten zijn: snelheid, inzicht, schotkracht en vrijetrappen. Ondanks ik tweebenig ben, wil ik mijn linkerbeen sterker maken.


Ik voetbal inmiddels al 11 jaar en doe dit nog steeds met heel veel plezier en heb een duidelijk  doel voor ogen; profvoetbalster worden!

Op mijn 6e begon ik bij FC Abcoude en daar had ik al besloten dat ik profvoetbalster wilde worden. Mijn oom Charles Dissels, was ook één van mijn grote voorbeelden: “Ik wil later ook als oompie voetballen!”

In 2013 gingen we verhuizen van Amsterdam naar Nieuwegein. Ik ben toen gaan voetballen bij JSV (3 jaar), daarna ben ik gaan spelen bij VSV Vreeswijk (2 jaar) en via VSV Vreeswijk ben ik naar VVIJ gegaan (2 jaar). En toen gebeurde het…

UVVA kwam op ons spoor terecht, ik ben een proeftraining gaan doen en ik vond het helemaal geweldig, precies waar ik van hou, lekker actief een balletje trappen. Elke week keek ik uit naar een zondag training bij UVVA. Ik voetbalde net een paar maanden en ik hoorde dat er een echt voetbalteam van UVVA zou komen. Dit vond ik natuurlijk helemaal geweldig. Toen kreeg ik een belletje of ik in het team wilde spelen en natuurlijk hoefde ik daar niet lang over na te denken.

Nu speel ik een halfjaartje bij UVV/UVVA MO17 in een JO-16 competitie en wat een ervaring is dit! Elke dag kijk ik uit naar de trainingen en natuurlijk naar de wedstrijd tegen de jongens! Ik hoop nog lang te mogen voetballen om uiteindelijk mijn doel te mogen bereiken!

Groetjes,
Yanel

Delen
John Kaersenhout

Geen reacties

Sorry, het reactieformulier op dit moment niet beschikbaar.