logo

Welcome to Wellspring

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Working Hours
Maandag - vrijdag 09:00AM - 17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED
From Our Gallery

Topvoetbal voor meiden!

06 51 403 995

Top

Deel 43 – De Kers; Competition Edition

Utrechtse Vrouwenvoetbal Academie / Blog  / De Kers  / Deel 43 – De Kers; Competition Edition

Deel 43 – De Kers; Competition Edition

Na 6 jaar “voorbereidingstijd” zet de UVVA de volgende stap. Bij de start van de Academie was alleen het trainen en spelen van oefenwedstrijden de basis. Met de komst van de competitieve Jo17-M selectie is er een extra een verdieping aangebracht in de kerntaken van de UVVA. We gaan de competitie in. Het samenstellen van een selectie doe je niet zomaar even. Het vergt visie, kennis, tijd en een behoorlijke lading commitment om doelstellingen te verwezenlijken.

We zullen eerst ons huiswerk moeten doen in plaats van het acuut reageren op recente ontwikkelingen om ons heen. Actie ondernemen zonder een gedegen plan brengt risico’s met zich. Hiermee wil ik niet zeggen dat we bij de UVVA het  wiel hebben uitgevonden, maar we hebben wel gekozen voor een overzichtelijke aanpak. Zodra de voorbereidingen en de competitie van start (mogen) gaan, dan zullen we heel veel ervaringen opdoen die ons gaan helpen om – waar nodig – zaken bij te stellen. De basis ligt er en die is er niet van de ene op de andere dag gekomen.

Het “bouwen” van- en aan een selectie is superleuk om te doen. Het brengt de nodige uitdagingen met zich mee, want je gaat gericht te werk. Het helpt als je hierbij gebruik maakt van een profiel. Zou een speelster niet geheel voldoen aan het profiel, dan wil dit niet zeggen dat ze automatisch buiten de boot valt. Je kijkt vooral naar haar mogelijkheden, ongeacht de positie. Ze zijn nog jong en kunnen heel veel informatie absorberen. Een team samenstellen is op zich geen ingewikkelde wetenschap. De afgelopen weken heb ik enkele keren geroepen dat het niet zo moeilijk is om 17 speelsters bij elkaar te krijgen. Doordat je gericht te werk gaat neemt het wel gemiddeld meer tijd in beslag. Op welk niveau wilden we het team laten voetballen en in wat voor soort competitie? Deze vragen heb ik mezelf op voorhand gesteld. Vervolgens hebben we gekeken welke speelsters hier het beste op aansluiten. Daarnaast was er sprake van twee richtingenverkeer; na het publiceren van de samenwerking tussen UVV Voetbal en UVVA was er dus regelmatig contact over de samenstelling van het UVVA team.

Door het creëren van een prettige en veilige leeromgeving komen speelsters met plezier bij de UVVA trainen. Was het vroeger nog een mix van alle niveau’s, tegenwoordig stellen we vast dat het gemiddelde niveau er behoorlijk op vooruit is gegaan. Dit beeld past volledig bij de ideeën die we jaren terug al hadden. Zo was het ook bedoeld; een podium creëren en dus een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de individuele speelster. Het met alle geweld samenstellen van een selectie zal ik zeker niet toejuichen. Nog steeds zien we de dagelijkse oproepen van verenigingen die speelsters zoeken om hun selectie compleet te krijgen. Na Sinterklaas, kerst en oud op nieuw, is de reguliere overschrijvingsdatum inmiddels toch wel een nationaal begrip geworden.In de nacht van 15 juni (naar 16 juni)sluit de reguliere transfermarkt en nog steeds zien we de oproepen voorbijkomen. Dan mag je echt wel opschieten….

Ik kan niet anders zeggen dan dat we een fraaie selectie hebben. We kijken er enorm naar uit om met deze groep aankomend seizoen ons competitiedebuut te maken. Makkelijke wedstrijden zullen het niet worden, maar deze meiden zijn bereid om alles te geven wat ze met zich meedragen. We zullen er nog even op moeten wachten, maar iedereen die we spreken is heel benieuwd naar wat het UVVA team straks laat zien. De trainingsdagen blijven zoals ze waren, maar naar deze ontwikkeling hebben we uitgekeken. Geen tijd om op m’n lauweren te rusten, maar onvermoeid doorgaan. Er liggen nog een aantal ideeën op de plank. Elke keer pakken we er eentje van het stapeltje.

 

 

De Kers

Delen
John Kaersenhout

Geen reacties

Sorry, het reactieformulier op dit moment niet beschikbaar.