logo

Welcome to Wellspring

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Working Hours
Maandag - vrijdag 09:00AM - 17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED
From Our Gallery

Topvoetbal voor meiden!

06 51 403 995

Top

UVVA in het nieuws!

Utrechtse Vrouwenvoetbal Academie / Algemeen  / UVVA in het nieuws!

UVVA in het nieuws!

Vandaag is er een interessant artikel over de UVVA verschenen in de media.

Voor het artikel klik op de onderstaande link

https://indebuurt.nl/utrecht/sport/

John begon de Utrechtse Vrouwenvoetbal Academie: ‘We richten ons op ambitieuze meiden tot en met 17 jaar’

Je voetbalvaardigheden ontwikkelen terwijl je traint met meiden die nét zo ambitieus zijn als jij: klinkt dat als iets voor jou? Het kan bij de Utrechtse Vrouwenvoetbal Academie (UVVA), die zich met name richt op extra gemotiveerde speelsters tot en met 17 jaar. Wij spreken oprichter en trainer John Kaersenhout over deze bijzondere voetbalacademie en wat je kunt verwachten als je je aanmeldt

 

Als je een beetje bekend bent met meisjes- en vrouwenvoetbal, heb je ongetwijfeld gehoord van de UVVA. “De academie, die is opgericht in 2014, is voortgekomen uit de opleiding die was opgezet om de toenmalige vrouwentak van FC Utrecht te voeden. Anno nu zijn er ruim honderd voetbalsters die samen ongeveer vijftig verenigingen vertegenwoordigen. Dat zijn niet alleen clubs uit Utrecht, maar ook uit omliggende provincies”, vertelt John.

Extra vlieguren maken of toewerken naar een carrière als prof

Het opleidingsprogramma van de UVVA is een aanvulling op reguliere clubactiviteiten. John legt uit: “Veel meiden trainen bij hun eigen club twee of drie keer per week. Als je ambitieus bent en meer vlieguren wilt maken, kun je bij ons een extra training volgen op de zondag of vrijdag.”

Sommige meiden trainen bij de UVVA omdat ze zich willen ontwikkelen of een extra uitdaging zoeken. Maar er zijn ook speelsters die dromen van een carrière als prof. Bij het realiseren van die droom ondersteunen de trainers van de UVVA graag. “Mijn achtergrond ligt bij de KNVB (Koninklijke Nederlandse Voetbalbond, red.). Als wij zien dat een speelster veel talent heeft, dragen we haar – in overleg – graag voor, zodat ze bijvoorbeeld mee kan doen aan een KNVB-activiteit.” Sommige UVVA-speelsters schoppen het uiteindelijk zelfs tot de Eredivisie: “Bij SC Heerenveen en Excelsior spelen meiden die bij de UVVA hebben gevoetbald. Er zijn ook meiden die nu in een belofteteam spelen, onder meer bij Ajax, PSV, Feyenoord en Ado Den Haag.”

Techniek en spelinzicht

Wat maakt de UVVA tot dé plek waar je je als voetbalster ontwikkelt? “Veel verenigingen werken met vrijwillige trainers, zoals ouders. Wij werken met gediplomeerde en ervaren train(st)ers, die een methode hanteren waarbij speelsters in echte wedstrijdsituaties komen. Zo ontwikkelen ze inzicht. Daarnaast is er tijdens de trainingen veel aandacht voor de uitvoering; veel meiden komen bij ons om hun techniek te verbeteren.”

Plezier als rode draad

Naast jezelf ontwikkelen, vinden de trainers van de UVVA het belangrijk dat de trainingen leuk zijn. “Plezier is een rode draad in de trainingen”, aldus John. Waar dat ‘m in zit? “Een groot pluspunt bij ons is de prettige, veilige sfeer. Dat komt vooral door de luchtige en vlotte manier waarop trainers met speelsters communiceren. Daardoor durven meiden fouten te maken. Dat is namelijk niet erg; als je maar laat zien dat je je best wilt doen.” Andersom geldt dat de trainers het minstens zo naar hun zin hebben als speelsters en ook dat merk je: “Iedere training weer hoor ik trainers om me heen zeggen: wat lekker dat we weer aan de bak mogen vandaag. Iedereen kijkt er altijd naar uit.”

Met een beurs studeren én voetballen in de VS

“Als organisatie hebben we de afgelopen jaren mooie ontwikkelingen doorgemaakt”, zegt John. Onder meer op het gebied van samenwerkingen: afgelopen zomer sloegen de UVVA en Made Scholarships de handen ineen. “Dit bureau regelt beurzen voor talentvolle speelsters die in de Verenigde Staten willen studeren en voetballen. Doordat meiden dit via de UVVA kunnen regelen, voelt het voor hen een stuk vertrouwder. Wij kunnen ze adviseren en met de juiste tussenpersonen in contact brengen.”

Ambities voor de toekomst van UVVA

De UVVA heeft in een paar jaar tijd al veel ambitieuze voetbalsters getraind en als het aan John ligt, blijft de academie dat de komende tijd doen. “We hebben de ambitie om uit te breiden met een tweede jeugdteam (UVVA Mo15), naast de huidige onder 17 selectie (UVVA Mo17) die al in de competitie speelt.  Meiden die de ambitie hebben om voor de Mo15 uit te komen, mogen uiteraard te allen tijde contact met de UVVA opnemen. Daarnaast hebben we de ambitie om een vrouwenteam in te schrijven voor de KNVB-competitie.” Daarbij benadrukt John dat de goede samenwerking met UVV Voetbal hierin zeker een rol speelt: “Daardoor is het namelijk mogelijk om UVVA Mo17 uit te laten komen in de officiële KNVB-competities.”

Hoe leuk John het ook vindt om al deze nieuwe ideeën te bedenken en uit te voeren: trainingen geven is en blijft het mooiste wat er is. “Ik ben een trainer pur sang. Op het veld staan en de meiden helpen om zich te ontwikkelen: dat is heel erg mooi.”

Doen: kennismaken met de UVVA!

Ben jij een ambitieuze voetbalster van 17 jaar of jonger, en wil je jouw skills op het veld verbeteren? Kom trainen bij de UVVA! Goed om te weten: de trainingen vinden plaats op het complex van COV DESTO en CVV Vriendenschaar. Als je vrijblijvend wilt kennismaken, kun je je hier aanmelden voor twee gratis proeftrainingen. Heb je de smaak te pakken, dan kun je je inschrijven voor meer trainingen.

Delen
John Kaersenhout

Geen reacties

Sorry, het reactieformulier op dit moment niet beschikbaar.