logo

Welcome to Wellspring

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Working Hours
Maandag - vrijdag 09:00AM - 17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED
From Our Gallery

Topvoetbal voor meiden!

06 51 403 995

Top

Estelle Wojtkowski – Ga er hard voor werken

Utrechtse Vrouwenvoetbal Academie / Nieuws  / Estelle Wojtkowski – Ga er hard voor werken

Estelle Wojtkowski – Ga er hard voor werken

Hallo, Ik ben Estelle Wojtkowski, ik ben 15 jaar oud en ik woon in Soest. Ik begon met voetballen toen ik 6 jaar was. Meestal speel ik op 10 en soms links midden.
Mijn specialiteiten zijn: snelheid, goede techniek, goed schot en een echt teamspeler! Mijn verbeterpunten zijn koppen en mijn rechterbeen.Ik heb nog nooit een andere sport geprobeerd. Het was altijd voetbal. Ik begon bij vv SEC. Het was een klein clubje, maar wel een hele gezellige club. Ik heb daar uiteindelijk bijna 9 jaar gespeeld. Mijn vader was al die jaren mijn trainer. Ik heb daar veel van geleerd! Toen ik 13 was kwam de KNVB op mijn pad. Ik heb daar een jaar gespeeld. Door die ervaring wilde ik meer uitdaging opzoeken. Ik besloot dus om naar een andere club te gaan.

Ik heb op verschillende posities gespeeld. Toen ik begon met voetbal bij vv SEC heb ik heel lang spits gespeeld. Toen we op een heel veld gingen spelen speelde ik linkshalf of mid mid. Na mijn overstap naar SO Soest werd ik linksbuiten gezet of linksachter als de tegenstander een snelle spits had.

Ik had gekozen voor SO Soest en begon daar in JO15/2, maar ik wilde graag in de selectie voor meer uitdaging. Doordat ik hard bleef werken had ik mij laten zien aan de trainers dus ik kwam in JO15/1. bij SO Soest heb ik uiteindelijk 1 jaartje gespeeld, want UVVA kwam op mijn pad. UVVA wilde een meidenteam opstarten. Ik wist daar natuurlijk niks van, want ik trainde nog niet mee op de zondag. Een ander meisje uit Soest (waarmee ik ook bij vv SEC had gespeeld) nam contact met mij op, omdat ze nog speelsters zochten voor het team.

Niet veel later kreeg ik de trainer aan de lijn en die vertelde mij allemaal wat UVVA inhield. Hij vroeg of ik een paar trainingen mee wilde doen op de zondag om te kijken of ik het leuk vond. Ik had dat gedaan en het beviel mij eigenlijk wel. In die tijd deed ik ook mee aan de selectie voor JO16/1 van SO Soest. Ik twijfelde best wel, omdat het dan mijn eerste keer werd dat ik in een meidenteam ging spelen. Ik had namelijk vanaf dat ik op voetbal ging altijd in jongensteams gespeeld.

Daarom twijfelde ik om naar een meidenteam te gaan. Wat ik wel fijn vond was dat ik hoorde dat ze wel in een jongenscompetitie gingen spelen en dat was wel een reden waarom ik voor UVVA heb gekozen, zodat ik nog steeds wel tegen de jongens kon spelen. Ik had ook gesprekken met de trainers van beide clubs. Uiteindelijk heb ik dus gekozen voor UVVA en ik ben blij met mijn keuze!

Ik heb het er erg naar mijn zin. Er zit veel variatie in de trainingen. Er wordt serieus getraind om er voor te zorgen dat we beter worden als team en als individu. Onderling is de sfeer positief en gezellig! Met het team trainen we op dinsdag en donderdag. Op de zaterdag hebben we een wedstrijd en op de zondag trainen we met een grote groep meiden door elkaar.

Mijn doel in het voetballen is om profvoetbalster te worden. Dat lijkt mij echt geweldig! Ik zou graag bij FC Barcelona willen voetballen. Ik ga er hard voor werken en ik hoop dat ik het haal!

Delen
John Kaersenhout

Geen reacties

Sorry, het reactieformulier op dit moment niet beschikbaar.