logo

Welcome to Wellspring

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Working Hours
Maandag - vrijdag 09:00AM - 17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED
From Our Gallery

Topvoetbal voor meiden!

06 51 403 995

Top

Artikel UVVA meiden

Utrechtse Vrouwenvoetbal Academie / Algemeen  / Artikel UVVA meiden

Artikel UVVA meiden

Wat maakt dat meiden ervoor kiezen om extra trainingsuren te maken bij de UVVA?
Foto: @goalphoto

Deze meiden trainen bij de Utrechtse Vrouwenvoetbal Academie: ‘Leuk én leerzaam’

Ambitieuze meiden die hun voetbalskills willen verbeteren, zijn daarvoor aan het juiste adres bij de Utrechtse Vrouwenvoetbal Academie (UVVA). Begin dit jaar spraken we John Kaersenhout, oprichter van de bijzondere voetbalacademie. Maar hoe het echt is om hier te voetballen, weten de speelsters natuurlijk het allerbeste. Voetballers Indy Meerding (15), Luca van Rijn (16) en Mette en Lina Bot (14) delen hun ervaringen.

De trainingen die de UVVA aanbiedt zijn een aanvulling op reguliere clubactiviteiten. “Veel meiden trainen bij hun eigen club twee of drie keer per week. Als je ambitieus bent en meer vlieguren wilt maken, kun je bij ons een extra training volgen op de zondag of vrijdag”, aldus John.

Meteen enthousiast

Tweelingzusjes Mette en Lina begonnen zeven jaar geleden met voetballen bij de UVVA. Ze volgden een proeftraining om te ontdekken of het bij hen paste, en waren direct verkocht. Mette vertelt: “Het was gezellig met de andere meiden en iedereen was er écht om te voetballen. Wij houden van de sport en zagen dit als een mooie kans om er nog beter in te worden!”

‘Alle meiden tonen een enorme inzet’

Indy voetbalt al sinds haar zevende bij een club in Soest en traint sinds vorig seizoen ook bij de UVVA. “Ik heb niet eens een proeftraining gevolgd, maar meldde me meteen aan. Ik kende namelijk al meiden die hier voetbalden en zij waren erg positief!” Net als de tweeling Mette en Lina is ook Indy erg te spreken over de goede sfeer die de UVVA kenmerkt: “Je speelt hier met meiden die allemaal beter willen worden; iedereen toont ook een enorme inzet. Daarnaast zijn de trainingen superleuk en word ik er écht beter door!”

Dromen van een carrière als profvoetbalster

Ook in Luca’s geval was de keuze voor de UVVA snel gemaakt. De Arnhemse voetbalt al dertien seizoenen lang en is sinds 2020 lid bij de UVVA. “Al sinds ik voetbal droom ik ervan om te studeren en voetballen in de Verenigde Staten. Ik heb onderzocht wat er mogelijk was, en kwam bij de UVVA terecht, omdat zij een partnership hebben met Made Scholarships.”

Doordat ze in Arnhem woont maar in Utrecht traint, heeft Luca meer reistijd dan veel andere meiden: “Gelukkig kan ik nu meerijden met een teamgenootje met een rijbewijs. Dan ben ik maar een uurtje onderweg. Ik wil zó graag naar de Verenigde Staten en ben bereid daar alles voor te geven. Daarnaast vind ik de trainingen en trainers van de UVVA leuk en leer ik heel veel. Iets soortgelijks als de UVVA bestaat niet in de regio waar ik woon. Voor mij is het de reistijd dubbel en dwars waard!”

Persoonlijke aandacht

Lina, Mette, Indy en Luca vinden de trainingen bij de UVVA niet alleen leuk, maar ook heel leerzaam. Indy, die speelt voor de selectie Mo17 van de UVVA, vertelt: “Er is één trainer, Jur, die vaak techniektrainingen geeft. Tijdens de oefeningen die hij met ons doet, zijn we continu met de bal in de weer. Ik merk dat mijn techniek daardoor echt verbeterd is.” Lina vult haar aan: “Daarnaast worden we tijdens trainingen steeds in andere groepjes opgedeeld, wat zorgt voor extra uitdaging. Ook is de afwisseling in oefeningen erg leuk.”

Volgens de meiden die bij de UVVA trainen, is er bovendien veel persoonlijke aandacht van trainers. “We krijgen vaak persoonlijke feedback achteraf. Dan zegt een trainer bijvoorbeeld: probeer eens dit of dat wanneer je de bal aanneemt, of: let op het gebruik van je linkerbeen. Ik merk dat ik, sinds ik met de UVVA meetrain, meer spelinzicht heb én qua handelingssnelheid vooruitgegaan ben”, zegt Luca.

‘Wil je je ontwikkelen als voetbalster? Doe dan zeker mee met de proeftraining!’

Voetbal jij ook en ben je benieuwd of trainen bij de UVVA iets voor jou is? Dan heeft Indy een laatste boodschap voor je: “Ik zou zeggen: doe sowieso een keer mee met een proeftraining! Je kunt dan zelf ervaren hoe leuk het is. Als je jezelf wilt ontwikkelen als voetbalster raad ik de UVVA zeker aan.”

Wil je vrijblijvend kennismaken met de UVVA? Meld je dan snel aan voor twee gratis proeftrainingen! Als je daarna enthousiast bent, kun je je aanmelden voor meer trainingen. Op 28 maart begint bovendien een nieuw trainingsblok en aanmelden doe je door te mailen naar info@uvva.nl.

Goed om te weten: naast de selectie Mo17 start de UVVA volgend jaar met een Mo15-selectie. De eerste inlooptraining is inmiddels al geweest. Daarnaast is de UVVA voornemens om binnenkort speelsters uit te nodigen voor een selectie Vrouwen én is het plan om volgend seizoen extra trainingen op woensdag te organiseren. Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom de UVVA kan via de website.

 

 

Delen
John Kaersenhout

Geen reacties

Sorry, het reactieformulier op dit moment niet beschikbaar.