logo

Welcome to Wellspring

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Working Hours
Maandag - vrijdag 09:00AM - 17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED
From Our Gallery

Topvoetbal voor meiden!

06 51 403 995

Top

TALENT VORMT BASIS BIJ UTRECHTSE VROUWENVOETBAL ACADEMIE

Utrechtse Vrouwenvoetbal Academie / Nieuws  / TALENT VORMT BASIS BIJ UTRECHTSE VROUWENVOETBAL ACADEMIE

TALENT VORMT BASIS BIJ UTRECHTSE VROUWENVOETBAL ACADEMIE

In 2014 startte John Kaersenhout de Utrechtse Vrouwenvoetbal Academie (UVVA), een voetbalacademie voor meiden. Vijf vragen aan de oprichter John Kaersenhout.
20160415_160622-1Waarom kiezen speelsters voor de UVVA?
“Meiden willen snel beter leren voetballen. Met ons team van trainers en begeleiders bieden wij die mogelijkheid. We geven trainingen en organiseren sinds kort ook wedstrijden. En toch kan men gewoon blijven voetballen bij de club waar men actief is.
Hoe goed moet je zijn als je wilt starten op de academie?
“Dat bekijken we per speelster. Natuurlijk moet er een ambitie zijn om bij de beste te willen horen. Alle nieuwe speelsters krijgen een intakegesprek. We kijken wat de wensen zijn en waar de mogelijkheden liggen. Soms komen er talenten die bij hun eigen club onvoldoende kunnen leren. Ook talentvolle speelsters die niet in aanmerking voor een vertegenwoordigend team van de KNVB komen vaak naar ons. Wij bieden uitkomst voor deze speelsters aangezien binnen de academie meerdere talentvolle speelsters actief zijn. Er zijn nu eenmaal meer manieren om talent te laten ontwikkelen.”
Wat maakt de UVVA zo uniek?
“Talent een kans bieden is wat we willen met de academie. Dat doen we op onze eigen manier met ervaren trainers die begrijpen waar het bij vrouwenvoetbal om gaat. Wedstrijden en trainingen zijn altijd op zondagochtend. Nationaal en internationaal draai ik al wat jaartjes mee. Ik gebruik mijn jarenlange ervaring als trainer en coach om het talent de kans te geven zich maximaal te ontwikkelen. We organiseren intensieve trainingen. Een selectie mag deelnemen aan wedstrijden. Met een team O13, O15 en O17 nemen we als UVVA Utrecht deel aan het door GSA (Girls Soccer Academy) opgezette drielanden-competitie. Teams uit Nederland, België en Duitsland nemen deel aan deze besloten competitie. We spelen uit- en thuiswedstrijden op zondag. Dat zijn wedstrijden op hoog niveau.“
Komen alle speelsters uit Utrecht?
“De meerderheid komt uit Utrecht. Maar we hebben ook speelsters uit Noord-Brabant, Overijssel, Gelderland, Noord-Holland en Flevoland. Het is voetbal wat deze speelsters samenbrengt. Dus het is geen must dat men uit Utrecht komt.”
Ooit had FC Utrecht een team in de BeNe League Vrouwenvoetbal en toen was je assistent-trainer. Is het UVVA-team de comeback?
“Ha ha, nee het is geen comeback want we spelen niet op het allerhoogste niveau. Maar veel meiden hopen nog wel op dé comeback, want het kan eigenlijk niet zo zijn dat de voetbalstad geen vertegenwoordiging heeft op het hoogste niveau in het Nederlandse vrouwenvoetbal. Onze teams komen uit onder de naam UVVA Utrecht om de binding met de stad en de provincie te benadrukken. Wie weet waar het eindigt?”
Aanmelden of meer informatie? Stuur dan een mail naar info@uvva.nl.

Delen
John Kaersenhout

Geen reacties