logo

Welcome to Wellspring

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Working Hours
Maandag - vrijdag 09:00AM - 17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED
From Our Gallery

Topvoetbal voor meiden!

06 51 403 995

Top

Daniëlle Kaptein

Utrechtse Vrouwenvoetbal Academie / Nieuws  / Daniëlle Kaptein

Daniëlle Kaptein

Dit is Daniëlle Kaptein, 10 jaar oud. Afgelopen seizoen speelde ze linksvoor in de JO10-1 bij VV VEP. Vanaf aankomend seizoen speelt ze bij V.V. De Meern. Haar hobby’s zijn voetbal, piano spelen, lezen (boeken, tijdschriften, strips) en atletiek.

“Hoe ik bij de UVVA terecht ben gekomen? Ik vertelde vorig jaar aan mijn ouders dat ik graag meer wilde trainen en ze zijn op internet op zoek gegaan naar mogelijkheden bij ons in de buurt. Zo vonden zij de UVVA. Meteen de eerste de beste training, in oktober 2017,  vond ik heel leuk, dus toen ben ik gebleven. Wat ik erg leuk vind aan de UVVA is dat ik normaalgesproken met alleen jongens voetbal en bij de UVVA met meiden. Ook is het heel technisch en dat vind ik erg leuk. Het niveau van trainen is super want ik ben er enorm door vooruitgegaan. Ik houd erg van partijvormen, maar vind bij de UVVA ook de trainingsvormen voor voetenwerk en techniek heel leuk. De trainingen waar ik bij de UVVA het allermeeste van leer zijn die waar je veel met twee benen moet doen. Daar ga ik nu snel in vooruit!”

Als we vragen naar haar favoriete club, twijfelt ze geen moment. “Dat is Feyenoord! Ik heb het geluk dat ik een paar keer per jaar naar de Kuip ga om wedstrijden te kijken. Dat is geweldig.” Haar eigen droom: “Ik zou heel graag profvoetbalster willen worden en daar prijzen mee winnen. Ik weet wel dat dat een ‘verre’ droom is, maar ik blijf eraan werken”.

Daniëlle vindt voetbalvoorbeelden bij de mannen Mo Salah en bij de dames vooral Lieke Martens en Esmeé de Graaf. “Salah vind ik persoonlijk heel goed omdat  hij veel inzicht heeft, snel is en veel techniek heeft.” Pas geleden heeft Daniëlle een bijzondere buitenlandse voetbal ervaring meegemaakt: “Ik ben op vakantie in Amerika geweest en heb toen bij de Western New York Flash Academy meegetraind. Dat was super. We hadden een warming-up met knieheffen, squadsprong, rennen, hakken-billen, zijwaarts, en nog veel meer. We deden daar hele leuke oefeningen zoals in de diepte passen, dan met een voorzet en dan afmaken met verdedigers. Het meidenteam was super aardig en ze hielpen me overal mee. Het was heel leuk.”

Delen
John Kaersenhout

Geen reacties