logo

Welcome to Wellspring

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Working Hours
Maandag - vrijdag 09:00AM - 17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED
From Our Gallery

Topvoetbal voor meiden!

06 51 403 995

Top

Fleur Stoit – Geselecteerd voor Oranje!

Utrechtse Vrouwenvoetbal Academie / Nieuws  / Fleur Stoit – Geselecteerd voor Oranje!

Fleur Stoit – Geselecteerd voor Oranje!

Ik ben Fleur Stoit. Ik ben 15 jaar en voetbal bij VV LRC Leerdam en bij het Nederlands elftal meiden onder 15. Mijn lievelingsclub is Ajax, en mijn favoriete spelers zijn Lieke Martens en Lionel Messi. Mijn hobby’s zijn natuurlijk voetballen, met vriendinnen afspreken en lekker Netflix kijken. Mijn droom is om later nog steeds in het Nederlands elftal te spelen en bij een grote club.
Toen ik elf jaar was ben ik begonnen met voetballen. Ik zat eerst in een gemengd team, de E6. Daarna kwam ik in het eerste meisjes team van LRC. Ik vond dat super gezellig. Bij de meisjes maakte ik veel doelpunten. Veel doelpunten maken geeft je een lekker gevoel. Mijn trainer Wim heeft mij toen over de UVVA vertelt. Ik ben daar een keertje gaan kijken en het leek me heel erg leuk. Daarna ben ik daar elke zondag gaan voetballen. Leuk aan de trainingen bij de UVVA is dat je met onbekende meiden begint en uiteindelijk een echt team wordt. De trainingen zijn ook uitdagend met veel technische oefeningen dus totaal niet saai en daarom blijft het leuk om elke zondag weer te komen. Het niveau van de trainingen is erg goed. Er zijn veel goede meiden en die versterken elkaar. Bij LRC ging het intussen ook erg goed en ben ik als enige meisje bij de jongens gaan voetballen. In het begin was dat lastig omdat ik mijn plek moest veroveren. Nu gaat het heel erg goed tussen de jongens en heb ik veel vrienden gemaakt.

Toen ik een wedstrijd had tegen Stedoco stond er een scout langs de lijn. Ik ging daardoor natuurlijk extra mijn best doen. Uiteindelijk ben ik uitgenodigd voor drie trainingen in Dinteloord. Bij de KNVB waren ze erg blij met me en ik voetbal daar nu twee jaar. We krijgen elk jaar allerlei selectie trainingen en er vielen steeds meiden af. Je moest je eigen plek echt zien te veroveren. Ik heb de selectie trainingen doorstaan en mijn positie is spits. Er zijn drie regio teams; team Zuid, team West en team Noord- Oost, ik hoor bij team Zuid. Elk jaar komen alle drie de teams bij elkaar voor twee selectie dagen. Bij die dagen ga je eerst trainen en speel je onderlinge wedstrijden. Ze selecteren dan van de 64 naar 25 meiden. Uit die 25 meiden wordt er het Nederlands elftal onder 15 gevormd. Ik ben uit die twee selectie dagen gekozen en behoor nu tot de 25 beste meiden onder 15 van Nederland, daar ben ik super trots op. Bij de UVVA heb ik veel geleerd en dat heeft goed geholpen in mijn ontwikkeling!

Groetjes, Fleur Stoit

Delen
John Kaersenhout

Geen reacties

Sorry, het reactieformulier op dit moment niet beschikbaar.