logo

Welcome to Wellspring

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Working Hours
Maandag - vrijdag 09:00AM - 17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED
From Our Gallery

Topvoetbal voor meiden!

06 51 403 995

Top

Deel 8 – De Kers en de vakantietrainingen

Utrechtse Vrouwenvoetbal Academie / Blog  / De Kers  / Deel 8 – De Kers en de vakantietrainingen

Deel 8 – De Kers en de vakantietrainingen

Eindelijk; de zomervakantie is aangebroken en mogen we hopelijk genieten van heerlijk zomers weer. Even de batterij opladen voor het nieuwe seizoen. Toch zit voetballend Nederland niet stil. Dit geldt dus ook voor de UVVA die gedurende de vakantie trainingen blijft aanbieden aan voetbalmeiden die het niet kunnen laten om de voetbalschoenen voorlopig op te bergen. Met locaties in Utrecht, Arnhem en Tricht hopen we de regionale fanatiekelingen enigszins tegemoet te komen als het gaat om reistijd en bereikbaarheid. Kiezen jouw ouders ervoor om dichter bij huis de vakantiedagen door te brengen, dan is het niet ondenkbaar dat je kiest voor een sportgerelateerde activiteit; zwemmen, tennissen en een balletje trappen met vrienden en vriendinnen. Toch maar weer even naar het schoolplein of een nabijgelegen trapveldje en dan een beetje goochelen met de bal, of op een pannaveldje proberen om een aantal om jouw maatje op een “poortje” te trakteren. Het fun-gehalte is hoog. Er is geen enkele sprake van dwang. Je hebt tenslotte vakantie en doet waar jij zin in hebt. Sprintjes trekken? Nou; nee, nu even niet, want ik heb vakantie. Even geen trainingsschema, even geen structuur.

Toch bestaat het; bezig zijn met jouw favoriete hobby, volledig geïnspireerd door het afgelopen WK voor vrouwen. Dat is wat jij misschien ook wilt. Ervoor gaan en er dus veel voor doen…en er veel voor laten. Niet te vergeten het fun-gehalte. Plezier hebben in wat je doet en daarbij gericht werken aan het beter (willen} worden. De vakantietrainingen kosten je ook geen hele dag, maar de tijd die je gewend bent om zo optimaal mogelijk te trainen. Hierdoor blijft er genoeg tijd over voor familie, vrienden en vriendinnen…

De intensiteit (inspanning) is hoog, zodat je ook echt het gevoel hebt dat je actief bezig bent. Doordat je iedere keer wordt uitgedaagd om de voetbalhandelingen op een hoog tempo uit te voeren, ben je onbewust bezig om jouw “conditie” op peil te houden. Zodra het voetbalseizoen bij jouw eigen club weer begint ga je merken dat je direct bij de les bent. Heb je nagenoeg de gehele zomer “niets”gedaan, dan weet je zeker dat je na de eerste training volledig (af)gebroken thuiskomt van het rondjes rennen en sprintjes trekken. Jouw trainer wil natuurlijk meteen vol aan de bak en dan “moet” je er ook aan geloven. Niet erg om er vol voor te gaan, maar wat is er nu fijner dan dat je hierop bent voorbereid?

Ook profvoetbalsters nemen voor “even” afstand, want zij kunnen het zich niet veroorloven om conditioneel (te) ver terug te vallen en hierdoor hun kansen te verkleinen op voldoende speeltijd. Zodra de trainer merkt dat het met jouw conditie wel goed zit, dan biedt dit dus veel voordeel. Ook al vraag je er niet om; de kans bestaat dat de trainer jou als voorbeeld voor de rest van de groep aanhaalt. Je oogt niet alleen fit, maar je bent ook fit en daardoor val je in positieve zin op. Complimentjes krijgen hoort bij het opbouwen van jouw zelfvertrouwen en draagt zeker bij aan de ontwikkeling van jouw persoonlijkheid. Je straalt datgene uit waar mensen wel gevoelig voor zijn.

Tijdens de zomervakantie zijn we soms geneigd om af te wijken van een aantal belangrijke vaste patronen. Zorg voor een vast ritme:

  • op tijd slapen, op tijd opstaan;
  • vast (en gezond) eetpatroon;
  • voldoende lichaamsbeweging;
  • ontspanning;

Topfit de vakantie uit = Topfit het seizoen in. Wat ga jij doen in de komende weken?

 

 

De Kers

Delen
John Kaersenhout

Geen reacties

Sorry, het reactieformulier op dit moment niet beschikbaar.