logo

Welcome to Wellspring

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Working Hours
Maandag - vrijdag 09:00AM - 17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED
From Our Gallery

Topvoetbal voor meiden!

06 51 403 995

Top

Deel 9 – De Kers en de Kick-Off

Utrechtse Vrouwenvoetbal Academie / Blog  / De Kers  / Deel 9 – De Kers en de Kick-Off

Deel 9 – De Kers en de Kick-Off

Kick-Off 2019 – 2020. Het lijkt……….ik bedoel, het is alweer een tijdje geleden dat het meiden- en vrouwenvoetbal in de Regio Utrecht nieuw leven werd ingeblazen door de komst van de Utrechtse Vrouwenvoetbal Academie. Dat we nu alweer voor het 6de jaar op rij van start gaan met een nieuw seizoen wil toch best wat zeggen! Zo terugkijkend zijn er ontelbaar veel speelsters voorbij gekomen, en niet de “minsten”. Wanneer het gaat om talenten, dan zijn we als UVVA trainers behoorlijk verwend. Het lijkt maar niet op te houden. Sterker nog; ik heb de indruk dat het gemiddelde niveau steeds verder omhoog gaat.

Iedere zondagmorgen gaat de wekker weer vroeg af. Tijd om op te staan en me weer voor te bereiden op een mooie dag UVVA. Zoals collega Jur altijd na de training zegt: “het was weer een feestje!” Woorden die je meeneemt en als uitgangspunt voor de dag hanteert. Jur heeft gelijk. Wanneer de trainers elkaar op zondagmorgen weer ontmoeten, dan voel je dat het weer een “feestje” wordt. Ondanks de vroegte zit de schik er al snel in en gedragen we ons toch als hechte familieleden die bij elkaar op de koffie komen. Als je erbij stilstaat, dan is het best bijzonder dat je iedere keer weer kunt rekenen op enthousiaste lotgenoten. Wanneer de speelsters met hun ouders binnendruppelen, dan begint de sfeer verder toe te nemen. Ondanks de “verplichting” van ouders om vroeg op pad te gaan met dochterlief, voel je wel de eensgezindheid. Aan gespreksstof ontbreekt het niet, want de dag ervoor heeft iedereen weer de reguliere competitieronde meegemaakt, dus de ervaringen worden over en weer gedeeld.

Eigenlijk gaat het al “jaren” zo; we komen bij elkaar, doen waar we goed in zijn, bedanken de speelsters en ouders voor hun aanwezigheid en inzet, sluiten af en gaan weer naar huis. Sommige dagen zijn anders dan andere; na afloop van de training wordt er vriendschappelijk gespeeld tegen een team uit de omgeving. Zo tegen het einde van het seizoen staan er ook toernooien op het programma. Deze zomer hebben we het voor elkaar gekregen om “diep” in de zomervakantie vriendschappelijk te spelen tegen Amerikaanse meidenteams. Voetballen in de mooiste maanden van het jaar. Ja, dit kan ik wel een tijdje volhouden. En toch blijft het in het koppie “malen”.

We kunnen weliswaar op dezelfde voet door blijven gaan, maar ondertussen groeien de “briljantjes” door en zouden we zoveel meer voor ze kunnen betekenen. Deze zomer hebben we nagedacht over het bijstellen van de koers die we tot nu toe hebben gevaren. Daar zijn toch een behoorlijk aantal goede ideeën op tafel gekomen. Met een aantal daarvan zijn we aan de slag gegaan en zullen de eerste veranderingen snel zichtbaar worden. Het zal om meer toewijding vragen, zowel van de speelsters als van alle UVVA kaderleden.

We leven toe naar zondag 15 september. Een dag die ook weer anders zal zijn dan een reguliere trainingsdag. Uit diverse reacties blijkt maar weer dat niet alleen de speelsters, maar juist de ouders ontzettend benieuwd zijn naar het nieuwe tenue; zowel het merk als het ontwerp. We hebben het goed stil kunnen houden. Nog even en dan is die spanning ook weer verleden tijd. Samen met de plannen en het nieuwe tenue maken we ook direct een “statement”: het is menens. We willen meer doen, en nog meer betekenen voor het meiden- en vrouwenvoetbal.

Laat 15 september het startsein voor een mooi seizoen zijn en voor alles wat daarna gaat komen. UVVA 2.0

 

 

De Kers

Delen
John Kaersenhout

Geen reacties

Sorry, het reactieformulier op dit moment niet beschikbaar.