logo

Welcome to Wellspring

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Working Hours
Maandag - vrijdag 09:00AM - 17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED
From Our Gallery

Topvoetbal voor meiden!

06 51 403 995

Top

Deel 12 – De Kers en de proeftrainingen

Utrechtse Vrouwenvoetbal Academie / Blog  / De Kers  / Deel 12 – De Kers en de proeftrainingen

Deel 12 – De Kers en de proeftrainingen

In aanloop naar het tweede seizoensblok organiseert de UVVA binnenkort een aantal proeftrainingen. De procedure omtrent het meetrainen is veranderd ten opzichte van voorgaande seizoenen. Toen konden speelsters op eigen verzoek meetrainen op een willekeurige dag. Besloten is om vanaf dit seizoen meer structuur aan te brengen door met vaste momenten te werken. De proeftrainingen zijn vooral bedoeld om de “proefspeelsters” een indruk te laten krijgen hoe het eraan toe gaat bij de UVVA. In wat voor omgeving wordt er getraind? Hoe is de sfeer? Wat is het niveau van de trainers? Wat is het niveau van de speelsters? Wat wordt er getraind en hoe wordt er getraind. Zoals gezegd is er bewust voor gekozen om vaste momenten in te plannen. De speelsters die reeds bij de UVVA trainen, weten dat er wekelijks wordt gewerkt aan vooraf bepaalde thema’s. De teams zijn zodanig samengesteld dat de organisatie, uitleg en uitvoering is afgestemd op de doelgroep. Het thema is centraal bepaald, zodat iedere speelster vanuit die gedachte de informatie krijgt die hierop is afgestemd. Het voordeel voor de trainer, is dat deze altijd terug kan grijpen op het thema en waar nodig een verdieping kan aanbrengen in de doelstelling. Daarnaast biedt het speelsters een beter houvast.

Inschrijven voor de proeftraining gaat op dezelfde wijze als de inschrijving voor een seizoen of een seizoensblok. In de week voorafgaande aan de eerste proeftraining ontvang je specifieke informatie over de trainingsdagen. Op de dag zelf krijg je een introductie over de UVVA. Wanneer zijn we begonnen? Met welk doel zijn we hiermee begonnen? Wat heeft het tot nu toe opgeleverd? Waar willen we in de toekomst naar toe. Na de presentatie wordt je met elkaar in groepjes ingedeeld. Samen met de andere meiden die zich ook hebben ingeschreven ga je onder begeleiding van een UVVA-trainer naar het veld. Eenmaal op het veld gaan we in dezelfde volgorde te werk als de UVVA speelsters. Van warming-up tot aan de partijvorm.

Je gaat wellicht al snel merken dat de wijze waarop wij trainen verschilt van wat je doorgaans gewend bent bij jouw eigen club. Bij trainen hoort natuurlijk ook het positief coachen van de trainer. We gaan niet coachen op inzet, want we verwachten dat je dit van jezelf meebrengt. We willen juist coachen op de inhoud. Wat gaat er goed en wat kan er beter? Het gaat er om dat je leert om nog succesvoller te zijn in de keuzes die je in de wedstrijd maakt en hoe de uitvoering daarvan is.

Na afloop van de eerste training gaan we terug naar de kantine om de training met elkaar na te bespreken. Belangrijk is dat je voor jezelf een goed beeld hebt gevormd tijdens de eerste training en wat je ervan vond. Mogelijk weet je het al zeker en ben je er voor jezelf uit dat je vanaf het volgende blok wilt aansluiten bij de UVVA speelsters. Je kunt je dan meteen inschrijven. Aangezien je rekening hebt gehouden met twee proeftrainingen, ben je natuurlijk de week erop eveneens welkom voor de tweede training. Na afloop van de tweede training delen we de ervaringen van beide proeftrainingen met elkaar. De mogelijkheid is er om je dan alsnog in te schrijven voor het nieuwe blok. Tevens dient er kleding te worden besteld. Zodra wij de inschrijving voor het nieuwe blok hebben ontvangen, kunnen wij ervoor zorgen dat jij op tijd jouw UVVA tenue geleverd krijgt.

Hieronder tref je de locaties en dagen aan waarvoor jij je kunt inschrijven:

Utrecht van 10:00 uur – 11:15 uur
Zondag 3 november 2019
Zondag 10 november 2019

Arnhem van 17:30 uur – 18:45 uur
Woensdag 30 oktober
Woensdag 6 november

Culemborg van 18:30 uur – 19:45 uur
Vrijdag 1 november
Vrijdag 8 november

De uiterste inschrijfdatum is zondag 20 oktober

Klik hier voor het inschrijfformulier en mail het naar info@uvva.nl.

 

De Kers

Delen
John Kaersenhout

Geen reacties

Sorry, het reactieformulier op dit moment niet beschikbaar.