logo

Welcome to Wellspring

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Working Hours
Maandag - vrijdag 09:00AM - 17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED
From Our Gallery

Topvoetbal voor meiden!

06 51 403 995

Top

Marvin Eersteling

Utrechtse Vrouwenvoetbal Academie / Nieuws  / Marvin Eersteling

Marvin Eersteling

Ik ben een trainer die graag met jeugd aan de slag gaat en het fijn vind om spelers beter te maken. Jongen/ Meisje/ Talent/ Onhandig maakt allemaal niet uit. Belangrijk vind ik dat ik alle deelnemers gewoon kan bereiken, zodat iedereen kan leren wat ze eruit willen/kunnen leren. Ik ben al een tijdje voetbaltrainer, zo lang al dat ik zelfs Ivana (medetrainster) als jong meisje (11/12 jaar, iig eerste jaars D) tegenkwam bij haar voetbalclub in Maarssenbroek. In die tijd had je nog geen telefoons en snapchat. Wel deed iedereen aan MSN. Dat is een soort ICQ, chatten via het internet.Ik hou ervan om met “ludieke uitdagingen” spelers te motiveren en deed “gekscherend” vragen aan de jongens wie de msn kon regelen van dat meisje met die witte schoenen. Wel hadden we daarvoor vastgesteld dat zij wel de beste van de tegenstander was. Dus iedereen vond haar wel leuk. Uit die tijd kende ik John en hebben we elkaar vaak gezien en meegemaakt, tijdens zijn KNVB periode en eigenlijk wisten we allang dat we samen ooit iets met voetbal zouden gaan doen. Dat begon met de FCU voetbalschool en de scoutings/trainingen op zondagen bij Saestum. In die periode had je FCU nog als team in de vrouwen Eredivisie.

Terug naar deze tijd:
Nu nog steeds trainer, nog steeds naar mijn zin en vooral in de bewondering bij mijn medetrainers:
Olav ook actief als hoofdtrainer in het jongens voetbal en heeft bijvoorbeeld kwaliteiten en rust die ik niet bezit vooral met de oudere jeugd. Jur FENOMENALE techniektrainer. Ik ken Willem Weijs, Ricardo Moniz en Pepijn Leijnders. Daar mag Jur van mij tussen. Hans, in de organisatie fantastisch, methodisch erg duidelijk en leest dingen erg snel. Keeperstrainers heb ik helaas minder zicht op, vooral omdat ik daar totaal geen verstand van heb. Vind het wel hele fijne mensen. Amber is erg gedreven en gaat ook lekker vaak de discussie inhoudelijk met mij aan over keepersdingen (alsof ik dat dan snap….?? Dus ik ouweh..r gewoon maar mee…. Veel te technisch voor mij..) Gerrit kan heel erg goed met de jongste keepertjes overweg, waar hij al zijn materiaal vandaan haalt…???

John, laat zien dat niet alleen zijn ervaring mij erg klein maakt, maar ook hoe er dan mee omgegaan wordt door meiden. Als ik precies hetzelfde zou doen, krijg ik nooit hetzelfde resultaat. Cees en Patrick zijn de steunpilaren die gewoon niet gemist kunnen worden. Cees met al zijn kennis over alle meiden overal. Echt bizar wie hij allemaal kent. Patrick vanwege zijn kundigheid om een organisatie te beheren, besturen en zelfstandig te laten zijn. Vind het fijn om hem absurde dingen voor te houden, die uiteindelijk ineens helemaal niet zo absurd zijn. Ivana (ineens volwassen, ineens groot) hoort er gewoon helemaal bij. Is de stille kracht in de kleine dingen die uiteindelijk vrij grote impact hebben. Niet alleen door de social media, maar ook de dagelijkse organisatie. Maaike, ken ik nog niet zo goed. Heb haar pas een keer in Utrecht meegemaakt. Duidelijk is dat ze echt wel weet wat ze wil en hoe ze het wil trainen. Terwijl ik soms….. :S

Iemand gaf aan dat hij een 2e familie hier vind, dat snap ik meteen. Voelt ook zo. Ik vind het fijn dat ik kan zijn wie ik ben en vooral doen waar ik wel goed in ben. Ik denk dat we nog hechter zullen zijn als we echt een club zullen worden. Ik denk ook meteen dat we dan meteen merken waar we staan en wat we nog nodig hebben. Vind het fijn om te zien dat er zoveel meiden al vanaf het begin erbij zitten. Die band voel ik ook. Die krijgen ook mijn respect en liefde. Merk je meteen.

Ik denk dat ik nog wel heel erg lang verbonden zal (willen) blijven aan de UVVA. Ik merk ook echt dat ik een fijner weekend heb dan. Ik zeg altijd dat, in een dolletje, “jullie er zijn voor mijn plezier”, ipv dat ik jullie wat aan het leren ben… Eigenlijk is dat wel echt zo..

Graag bedank ik jullie allen, van deelnemer tot medetrainer.. Ik heb echt elke UVVA-zondag een feestje…

Met vriendelijke groet,

Marvin Eersteling

Delen
John Kaersenhout

Geen reacties

Sorry, het reactieformulier op dit moment niet beschikbaar.