logo

Welcome to Wellspring

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Working Hours
Maandag - vrijdag 09:00AM - 17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED
From Our Gallery

Topvoetbal voor meiden!

06 51 403 995

Top

Deel 13 – De Kers en de clinics

Utrechtse Vrouwenvoetbal Academie / Blog  / De Kers  / Deel 13 – De Kers en de clinics

Deel 13 – De Kers en de clinics

Op 22 september organiseerde de UVVA een clinic voor jeugdspeelsters van OSM’75 uit Maarssenbroek. Voor de meiden was het een fantastische ervaring om kennis te maken met een prestatieve omgeving. Meerdere speelsters hebben direct gebruik gemaakt van de mogelijkheid om zich in te schrijven voor de volgende fase: de UVVA proeftrainingen. Door het organiseren van clinics willen wij zoveel mogelijk meiden kennis laten maken met de UVVA. Aanstaande zondag (13 oktober) komen voetbalmeiden van UVV en Sporting ’70 op bezoek en zullen zij getraind worden door onze trainers. Zelf hebben wij de verwachting dat deze dag ook succesvol zal verlopen. Ik ben de tel kwijtgeraakt, want hoeveel speelsters hebben we de afgelopen al mogen verwelkomen?

Misschien zijn de aantallen niet zo belangrijk. De voetbalmachine van de UVVA draait al 5,5 jaar op volle toeren. Het gemiddelde voetbalniveau is enorm gestegen. Denk dat we vooral moeten kijken naar wat het ons heeft opgeleverd. Door “nieuwe” meiden te laten inzien dat je door vaker en gerichter te trainen beter kunt worden zal het fanatisme onder de ambitieuze meiden verder toenemen. Er ontstaat een grotere drang naar het presteren in plaats van alleen op een leuke manier bezig zijn met voetbal. Uiteraard heeft eenieder recht om het spel op hun eigen manier te beleven. Een team waarin gezelligheid ver boven al het andere staat is ook belangrijk. De meiden hebben dan een aantal momenten in de week waarin zij samen zijn en het al dan niet winnen van een wedstrijdje niet zo belangrijk is.

Voor meiden die wel meer willen dan alleen een gezellig team dienen ook de juiste voorwaarden te worden gecreëerd. Een organisatie zoals de UVVA voorziet hierin. En toch hebben de meiden het ook gezellig met elkaar. Dit zie je vooral voorafgaand aan de training, maar ook tussen de programma’s door. Op het moment dat er weer gevoetbald wordt, gaat de knop in één keer om en wordt er gestreden voor elke bal. Je kunt je er ook niet aan onttrekken, je “moet” wel mee met de “flow”, anders ben je toch echt op de verkeerde plek. Het schee;lt enorm dat trainers geen moeite hoeven te doen om even de aandacht op zich gevestigd te krijgen. De omgeving maakt dat speelsters donders goed beseffen dat ze er zijn omdat ze willen leren en presteren. Tijdens de clinics voelen veel nieuwe speelsters wellicht de kracht van de prestatieve omgeving. Zij staan op hetzelfde veld als de UVVA-meiden en het zal ze al snel opvallen dat “daar” toch een behoorlijk aantal goede speelsters aan het voetballen zijn. Hoe ver reiken jouw ambities?

Dus……….

(1) lijkt het jou ook leuk om samen met jouw teamgenootjes een clinic te krijgen bij de UVVA? Dat kan, en het is nog heel eenvoudig om te regelen. Stuur ons dan een berichtje via info@uvva.nl. Geef hierbij aan om welke vereniging en team het gaat en met hoeveel speelsters jullie willen meedoen. Wij laten je dan zo snel mogelijk weten welke dag wij voor jullie hebben gereserveerd.

(2) na de herfstvakantie starten we al snel met de UVVA proeftrainingen. Meedoen? Vul dan snel het inschrijfformulier in.

(3) inschrijven voor het 2de UVVA trainingsblok is eveneens mogelijk. De startdata zijn:

Woensdag 27 november bij VV Eldenia in Elden/Arnhem
Vrijdag 29 november bij CVV Vriendenschaar in Culemborg
Zondag 1 december bij COV DESTO in Vleuten/Utrecht

Klik hier voor het inschrijfformulier en mail het naar info@uvva.nl.

 

De Kers

Delen
John Kaersenhout

Geen reacties

Sorry, het reactieformulier op dit moment niet beschikbaar.