logo

Welcome to Wellspring

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Working Hours
Maandag - vrijdag 09:00AM - 17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED
From Our Gallery

Topvoetbal voor meiden!

06 51 403 995

Top

Amber Eken

Amber Eken

Ik ben Amber, 20 jaar en keeperscoach van de UVVA. Ik heb zelf zeker al 15 jaar gevoetbald maar door mijn studie ben ik tijdelijk gestopt en ben ik actief als trainster bij de UVVA. Vanaf het seizoen 2015-2016 ben ik zelf begonnen als deelneemster bij de UVVA totdat ik in 2017 mijn vinger brak. In overleg met John ben ik gaan kijken of ik iets binnen de UVVA kon doen om toch bezig te zijn met de bal. En zodoende ben ik als keeperscoach bij de UVVA begonnen.Ik vind het heel belangrijk dat ook de keepers aandacht krijgen. Alle speelsters zijn erg belangrijk maar zonder keeper is een team niks. Je hebt altijd een keeper nodig en daarom vind ik dit het mooiste plekje van het veld.  Vaak vergeten we wat een keeper kan betekenen voor het team. Wanneer een keeper een fout maakt krijgen ze alles over zich heen, maar als een spits niet scoort is het jammer, volgende keer beter.

Bij de UVVA willen we de keepers net even meer specifieke aandacht en uitdaging geven dan wat ze veelal ervaren bij hun eigen club. Waar je bij de club soms niet op je verbeterpunten kan trainen proberen wij dit zeker. Daarom vind ik het ook belangrijk om een klik te hebben met de meiden. Vertrouwen opbouwen, niet bang zijn om vragen te stellen en zich gewaardeerd voelen. Want in de trainingen zijn zij op dat moment even het belangrijkste en draait het om met elkaar beter worden.

Ik denk dat de UVVA daar zeker een goede plek voor is. Hier kunnen de meiden zijn wie ze willen zijn in een veilige omgeving. Zo heb ik het zelf ook ervaren toen ik speelde bij de UVVA en dit wil ik overgeven aan de meiden die nu bij de UVVA komen trainen. Een goede sfeer tussen de speelsters onderling is dan erg belangrijk. Er moet getraind worden maar een grap tussendoor moet ook zeker kunnen. De meiden krijgen veel uitdaging bij mij, maar ook bij de andere trainers. Zo laten we de keepers ook met de andere speelsters en trainers samenwerken. Op deze manier kunnen ze zich ook ontwikkelen in het van achteruit leiding geven aan het team.

Ik kijk er iedere training naar uit om met de keepers aan de slag te gaan! En wat ik dan altijd zeg;  als je een droom hebt, jaag het achterna, want als je het niet probeert, dan weet je zeker dat het niet lukt! You can do iT Girl! En dan hoop ik jou snel te zien bij de UVVA

Delen
John Kaersenhout

Geen reacties

Sorry, het reactieformulier op dit moment niet beschikbaar.