logo

Welcome to Wellspring

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Working Hours
Maandag - vrijdag 09:00AM - 17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED
From Our Gallery

Topvoetbal voor meiden!

06 51 403 995

Top

Deel 14 – De Kers en Teambuilding

Utrechtse Vrouwenvoetbal Academie / Blog  / De Kers  / Deel 14 – De Kers en Teambuilding

Deel 14 – De Kers en Teambuilding

Enkele weken geleden waren we voor een clinic bij VV DESK in Kaatsheuvel. Voor mij onbekend terrein, want zo vaak kom ik niet met de UVVA in Noord-Brabant. Na afloop van de clinic kregen we de vraag of wij ook evenementen organiseren, zoals teambuilding of andere aanverwante activiteiten. Aangezien de begeleiding van de meiden heel enthousiast was over de clinic voor hun meiden, leek het ons in elk geval leuk om met de club mee te denken. We spraken af binnenkort even contact te hebben over de exacte invulling van een dergelijke dag.Niet lang daarna kreeg ik email met de vraag of we een dag konden afspreken om de teambuilding te verzorgen voor de Mo17. Het team had op 12 oktober geen competitie en het kader wilde graag even een ander “gezicht” voor de groep. Het was ze namelijk opgevallen dat de meiden tijdens de clinic zo goed mee hadden gewerkt onder het mom van “vreemde ogen dwingen”. Nu zijn er legio aanbieders van teambuildingsprogramma’s, en eerlijk is eerlijk; het kost even wat werk om uit te zoeken wat uitermate geschikt is. Ik heb toen aangegeven dat ik even het e.e.a. op papier wilde zetten, want was is er nu leuker dan een teambuilding te organiseren dat een directe relatie heeft met het voetballen? Naarmate ik bezig was met het uitdenken en uitwerken van de verschillende onderdelen, werd ik steeds enthousiaster. Dit is nog leuker dan ik zelf had verwacht. Mijn “creative mind” draaide op volle toeren en binnen 2 uurtjes had ik een compleet programma uitgewerkt. Had er zelfs een thema aan gekoppeld, zodat ik de onderdelen nog beter op elkaar kon afstemmen.

Het idee heb ik neergelegd bij mijn contactpersoon van VV DESK en ook zij werd super-enthousiast. Het programma is op een dusdanige manier samengesteld dat je niet wordt getest op jouw fysiek vermogen, maar dat het veel meer aankomt op samenwerken. Het betreffende team kent een mix van meiden die elkaar al wat langer kennen, en meiden die er voor het eerst bij zijn. Een gouden greep was de methode om de meiden per onderdeel in wisselende samenstellingen met elkaar te laten samenwerken. Het werd een mooie dag…

Op 12 oktober stonden we al op de Drunense Heide. Kwam daar voor het eerst, maar was direct onder de indruk van de omgeving. De plek voor het programma was snel gevonden en konden we starten met de voorbereidingen. Langzaam druppelden de meiden binnen en konden we beginnen. Eerlijk is eerlijk; de meiden keken er tegenop want ze hadden zichzelf aangepraat dat het misschien wel weer een fysieke veldslag zou worden. Ik wilde ze niet te moe maken, anders zou de samenwerking ondersneeuwen.

De meiden kregen 7 onderdelen voorgeschoteld waarin zij in twee- vier- en achttallen moesten samenwerken. Tussendoor was er even de gelegenheid voor een broodje en een gezonde shake, zodat ze hun energievoorraad op peil konden houden. Na in totaal 2 uurtjes zat het erop en werden de punten per speelster opgeteld. Door de wisselende samenstelling per onderdeel kon iedere speelster haar “eigen” punten bij elkaar sprokkelen. Na afloop van de activiteit werden de nrs 1, 2 en 3 gehuldigd.

Volgens de begeleiding is de teambuilding zo goed bevallen dat ze ervan overtuigd zijn dat dit voor andere teams ook een leuk idee zou zijn. Binnenkort komen er ongetwijfeld voetbalvrije dag om de hoek kijken en dan is het natuurlijk geen gek idee om de teamleden op een andere manier met elkaar te laten samenwerken. Kan uiteraard ook weer bijdragen aan het groepsproces.

Wil je meer weten over ons teambuildingsprogramma? Neem gerust contact op en dan bespreken we jullie wensen en mogelijkheden.

 

De Kers

Delen
John Kaersenhout

Geen reacties

Sorry, het reactieformulier op dit moment niet beschikbaar.