logo

Welcome to Wellspring

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Working Hours
Maandag - vrijdag 09:00AM - 17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED
From Our Gallery

Topvoetbal voor meiden!

06 51 403 995

Top

Deel 19 – De Kers; jaar van veranderingen

Utrechtse Vrouwenvoetbal Academie / Blog  / De Kers  / Deel 19 – De Kers; jaar van veranderingen

Deel 19 – De Kers; jaar van veranderingen

Het jaar 2020 is in zicht. Tijd om even achterom te kijken en het jaar 2019 te evalueren. Een jaar waarin we veel stappen voorwaarts hebben gemaakt om van de UVVA een nog groter succes te maken. Wanneer alles van een leien dakje zou gaan kun je nergens op terugvallen om lering uit te trekken. Het moet ook geen puinbak worden, want dan leren “we” het waarschijnlijk nooit. Ontwikkelen is veranderen, en veranderingen vraagt om nieuwe uitdagingen. Juist dan is het zaak om voor jezelf een duidelijke stelling in te nemen. Het helpt je om te kiezen welke kant je op wilt en hoe je dit voor elkaar wilt krijgen. Daarnaast is het van groot belang om de juiste mensen om je heen te verzamelen en eenieder in zijn/haar kracht te benutten. Het opbouwen van een organisatie kost tijd. Neem geen overhaaste beslissingen en weeg keuzes goed af voordat je er een klap met de hamer op geeft. Begin anders met een zacht tikje, zodat je laat zien dat je bereid bent om bepaalde keuzes bij te stellen. Het houdt de organisatie dynamisch en de mensen betrokken.  2019 was voor de UVVA een zogenaamd overgangsjaar. Dit jaar hebben we 5 kaarsjes in Utrecht uitgeblazen. De organisatie staat als een huis en in alle opzichten zien we positieve veranderingen tot uiting komen. Je start geen voetbalacademie met de illusie dat je binnen afzienbare tijd tot de top van Nederland behoort als het gaat om het opleiden van ambitieuze en talentvolle speelsters. Ontwikkel realistische doelstellingen en leg een stevig fundament waarop je gaat bouwen.

2019 was het ook het jaar van het ontplooien van initiatieven in Arnhem en Culemborg. Beiden zitten nog in de zogenaamde opstartfase, maar worden we niet onrustig van. Klopt, het is geen Utrecht waar we al een behoorlijke achterban hadden, maar met de kennis die we nu hebben, weten we wel hoe we het op de genoemde locaties op een verantwoorde manier gaan opbouwen. We beschikken over vergelijkingsmateriaal en kunnen speelsters hierdoor helpen om beter te leren voetballen. Vervolgens gaat het “bijna” vanzelf, want het één wordt op den duur in verband gebracht met het ander. Wat de meiden tijdens hun eigen teamtrainingen en wedstrijden laten zien blijft niet onopgemerkt en aangezien “we” altijd op zoek zijn naar verklaringen, gaan “we” vragen stellen en op onderzoek uit. Dat zit in ons DNA.

Sinds de start van mijn trainerscarrière heb ik in alle “lagen” ervaring opgedaan en de opgedane kennis heb ik continu ingezet om de UVVA verder vorm te geven. Heb ik het helemaal gedaan? Absoluut niet. Zoals gezegd heb ik de juiste mensen om mij heen weten te verzamelen. Ik voel me dan ook enorm gezegend met de resultaten die we tot nu toe hebben behaald. Wees niet bang om – soms harde – beslissingen te nemen, want het doel heiligt de middelen. Geen beslissingen houdt in dat je jezelf afhankelijk maakt van veranderingen waarop jezelf geen invloed hebt kunnen uitoefenen. Soms zal een bepaalde beslissing niet meteen leiden tot het beoogde resultaat. Veranderingen hebben tijd nodig om in te werken. Ga vooral niet overhaast te werk.

De houtkachel warmt goed op wanneer je begint met kleinere stukjes hout. Eenmaal op temperatuur zal het grote blok hout beter ontvlammen zodat je er de rest van de dag geen kind aan hebt om het huis op een aangename temperatuur te houden. Zou je met het grote blok beginnen, dan kom je er snel achter dat het je relatief veel tijd (en aanmaakblokjes) kost om het gevaarte te laten ontbranden. Sterker nog; het vuurtje is dan ook snel gedoofd.

 

 

De Kers

Delen
John Kaersenhout

Geen reacties

Sorry, het reactieformulier op dit moment niet beschikbaar.