logo

Welcome to Wellspring

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Working Hours
Maandag - vrijdag 09:00AM - 17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED
From Our Gallery

Topvoetbal voor meiden!

06 51 403 995

Top

Gerrit van de Werken – van zijlijn naar doellijn

Utrechtse Vrouwenvoetbal Academie / Nieuws  / Gerrit van de Werken – van zijlijn naar doellijn

Gerrit van de Werken – van zijlijn naar doellijn

Mijn naam is Gerrit van de Werken en ben sinds 2016 keeperstrainer/coach bij de UVVA. Bij vv Tricht verzorg ik al vanaf 2005 de keeperstrainingen. Mijn specialisme is het trainen en begeleiden van de keepsters en probeer ze te helpen om ze naar een hoger niveau te krijgen. Ik ben in aanraking gekomen met de UVVA tijdens een clinc bij Vriendenschaar in Culemborg. Ik was gelijk verkocht waardoor ik met mijn dochter naar Vleuten kwam en daar een tijdje langs de zijlijn heb gestaan. Na een een jaartje werd mij gevraagd of ik training wilde geven aan de keepsters. Het meisjes/vrouwenvoetbal was al in mijn hart geslagen en vind het nog steeds leuk om te doen. Mijn doelstelling: de keepsters beter maken, zowel individueel als in teamverband (bijvoorbeeld het meevoetballen en verder van het doel af staan). Het plezier moet hier als een rode draad doorheen lopen.

Bij heel veel clubs in de regio staat het meisjes/vrouwenvoetbal nog in de kinderschoenen. Bij mijn verenging zie ik meisjes stoppen die aardig kunnen voetballen, omdat er te weinig goede trainers op de groepen staan. Persoonlijk denk ik dat, als er een goed meerjarenplan wordt gemaakt, dat meer meisjes blijven voetballen.

Ik zie de UVVA in het reguliere voetbal als tussenstap om hogerop te komen en bedoel daarmee dat de keepsters/speelsters makkelijker naar de top van het vrouwen voetbal kunnen. In de regio loopt er heel veel talent rond waar in mijn ogen te weinig mee gedaan wordt. De  UVVA geeft de meiden wel de benodigde aandacht.

Tijdens de training bij de UVVA hangt er een goede sfeer en dat begint al als de speelsters arriveren. Dan proef je al hoe het gaat lopen. Na afloop komen heel veel speelsters je nog bedanken voor de training. Ze zien er dan vaak moe uit, maar lopen wel met een grote glimlach en huiswerk van het veld. Het huiswerk bevat vooral tips die ze bij hun club kunnen toepassen.

Onze trainersgroep is een zeer gedreven groep en nemen altijd de tijd voor een praatje met elkaar en voor de speelsters/ouders. En als een speelster ergens mee zit dan kunnen ze altijd voor advies bij ons terecht. Tijdens de wedstrijden die we spelen is er goed overleg met de trainers die er die dag opstaan. Persoonlijk hoop ik dat we nog heel lang met elkaar door kunnen gaan.

Delen
John Kaersenhout

Geen reacties

Sorry, het reactieformulier op dit moment niet beschikbaar.