logo

Welcome to Wellspring

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Working Hours
Maandag - vrijdag 09:00AM - 17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED
From Our Gallery

Topvoetbal voor meiden!

06 51 403 995

Top

Deel 27 – De Kers; stilte voor de storm

Utrechtse Vrouwenvoetbal Academie / Blog  / De Kers  / Deel 27 – De Kers; stilte voor de storm

Deel 27 – De Kers; stilte voor de storm

Het is vrijdagochtend 7 februari. Na het afkrabben van een dun laagje ijs dat ik op de voorruit van de auto aantrof, wacht een mooie zonnige dag. Ik kijk dan weer uit naar het voorjaar, al doe ik dat eigenlijk het hele jaar. Het KNMI had de verwachting voor vandaag correct weergegeven. Het is rustig op de weg en ik ben hoopvol voor wat de dag gaat brengen. Misschien kan ik het beter omdraaien; wat ga ik “brengen?” Vandaag is letterlijk: de stilte voor de storm. Op de radio de hele ochtend gesproken over de weersverwachting voor dit weekend. Vooral zondag gaat het in de loop van de dag helemaal. “los”. Dat klinkt als code donkerrood. Het moet dus net kunnen; UVVA training in de ochtend en daarna iedereen op tijd naar huis “sturen”.

Een training eruit “gooien” doen we pas, wanneer we ervan overtuigd zijn dat de omstandigheden dusdanig slecht zijn, dat er nauwelijks een fatsoenlijke training kan worden afgewerkt. We hebben in dat opzicht al van alles meegemaakt, dus het moet wel echt belabberd zijn voordat we besluiten de training te verzetten naar een ander moment. Vandaag is het nog niet zover. Vandaar dat we ons weer kunnen opmaken voor een heerlijke training bij Vriendenschaar in Culemborg. Over een weekje sluiten we op alle drie locaties Blok 2 af. Na de voorjaarsvakantie gaan we van start met trainingsblok 3.

In de positieve zin voelt het aanstaande trainingsblok ook als “stilte voor de storm” alsmede code rood, want na afloop van de proeftrainingen is het aantal nieuwe aanmeldingen in Utrecht voor blok 3 behoorlijk toegenomen. Arnhem en Culemborg beginnen nu ook steeds beter “los” te komen. Bijkomend voordeel is dat we weer langzaamaan richting de lente gaan, ook al stelt deze winter (tot nu toe) weinig voor. De gedachte om onder “normale” temperaturen te trainen is voor veel meiden (en trainers) een fijne gedachte. Niet te warm, maar liever niet te koud.

Het lijkt erop dat steeds meer meiden de weg weten te vinden naar de UVVA. Dit is vooral te merken aan het feit dat er ook steeds meer nieuwe verenigingen bij komen. Om een idee te geven; bij de UVVA trainen meiden van meer dan 40 verschillende verenigingen. Als voetbal al een verbindende factor was, dan wordt dit ongetwijfeld op deze wijze extra versterkt.

Trainingsblok 3 – toeval of niet – gaat in Utrecht van start op de Internationale Vrouwendag. Ook de UVVA levert haar bijdrage door op deze dag een clinic te organiseren voor vrouwelijke trainers. Inmiddels beginnen de aanmeldingen echt op gang te komen. Hopelijk mogen wij rekenen op de medewerking van de verenigingen om de uitnodiging door te sturen naar de vrouwelijke trainers. Met het organiseren van de clinic heeft de UVVA als doel om (nog) meer vrouwelijke trainers voor te bereiden op het volgen van een trainersopleiding.

Laat die “storm”maar komen. In ons geval geldt: vrouw en kinderen eerst……..

 

 

De Kers

Delen
John Kaersenhout

Geen reacties

Sorry, het reactieformulier op dit moment niet beschikbaar.