logo

Welcome to Wellspring

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Working Hours
Maandag - vrijdag 09:00AM - 17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED
From Our Gallery

Topvoetbal voor meiden!

06 51 403 995

Top

Deel 41 – De Kers; UVVA Jo17-M

Utrechtse Vrouwenvoetbal Academie / Blog  / De Kers  / Deel 41 – De Kers; UVVA Jo17-M

Deel 41 – De Kers; UVVA Jo17-M

Met deze naam zal het vlaggenschip van de UVVA officieel debuteren in de door de KNVB georganiseerde competitie. De selectie heeft een interregionaal karakter. Het scheelt in elk geval dat de ouders gewend zijn om in een week tijd meerdere kilometers te “vreten”. Het schept in elk geval heel veel vertrouwen dat de ouders ook enthousiast zijn met het initiatief.

2 seizoenen geleden is de KNVB op aangeven van betrokken verenigingen een pilot gestart met de semi-landelijke competitie voor Mo17 teams. Het voorportaal is een Jo15-M team dat aanvankelijk zou moeten doorstromen naar de naast hogere categorie. De verwachting was dat de weerstand voor de betreffende meidenteams in een Jo16 competitie teveel van het “goede” zou zijn. Ook de switch naar een meidencompetitie op hoofdklasseniveau zou op haar beurt te weinig weerstand en uitdaging opleveren. In dat opzicht is de Mo17 4de divisie een prima alternatief voor verenigingen die een meidenteam in een Jo15 competitie hadden.

Verenigingen die dus geen meidenteam hadden in de Jo15 competitie werden uitgesloten van deelname aan de semi landelijke Mo17 competitie. Deze maatregel moest in elk geval voorkomen dat er allerlei gedwongen “transfers” zouden plaatsvinden om vanuit het niets in te kunnen stromen in de betreffende competitie. Ondanks de beschermende regel vonden er meerdere oproepen plaats van verenigingen die na toelating erachter kwamen dat de huidige selectie niet representatief was om ook maar enig succesje te oogsten. Ook op dit niveau komt het voor dat de onderlinge verschillen sterk uiteenlopen. Het team heeft weliswaar in een Jo15 competitie gespeeld, maar vindt maar ‘s een groep speelsters binnen de verenigingen die dusdanig aan elkaar zijn gewaagd dat ze elkaar ook naar grotere hoogte kunnen stuwen.

“Talent meets talent!” Het credo dat al langere tijd door ons hoofd spookt. Na 6 jaar veelal trainen en tussendoor oefenwedstrijden spelen en vertegenwoordigd zijn op meerdere toernooien, is het nu echt tijd voor de volgende stap. Inmiddels zullen de meeste voetballiefhebbers de term “UVVA” voorbij horen hebben komen. Toch is het soms verbazingwekkend dat je mensen uit de directe omgeving spreekt die er niet eerder van hebben gehoord. Het ligt niet aan onze exposure. In mijn beleving doen we er juist heel veel aan om zoveel mogelijk voetballiefhebbers te bereiken. Hmzzz, misschien moeten we er nog meer aan trekken. Met regelmaat zoeken we het contact met verenigingen, maar dat proces verloopt moeizaam. Zou het misschien uitmaken als ik mij zou uitgeven voor iemand die werkzaam is bij een BVO?

De verenigingen waar we actief zijn hebben hun deuren voor ons opengezet en daarmee de weg vrij gemaakt voor een langdurig en structureel partnership. Zodoende kunnen wij veel meiden uit midden-Nederland tegemoetkomen en voor hun de reistijd beperken. Werkt prima zo. Toch zijn er veel meiden die van heinde en ver komen om zich aan te sluiten bij de UVVA.

We zijn zeer verheugd met de kersverse samenwerking met UVV. Hierdoor wordt het voor ons mogelijk om vaker en langer met  ambitieuze, getalenteerde speelsters te werken. Voor de Interregionale UVVA Jo17-M selectie zal het aantal contactmomenten flink worden opgeschroefd. Trainen en wedstrijden spelen in een Jo16 competitie die maximale weerstand en uitdaging zal bieden. De wekelijkse regionale trainingen bij COV DESTO, VV Eldenia en CVV Vriendenschaar blijven ongewijzigd doorlopen. Met ingang van het nieuwe seizoen zal de selectie UVVA Jo17-M worden toegevoegd aan de kerntaken van de UVVA. De doordeweekse trainingen en de thuiswedstrijden zullen worden afgewerkt op het complex van UVV. Ik kan nu al niet wachten…..

 

De Kers

Delen
John Kaersenhout

Geen reacties

Sorry, het reactieformulier op dit moment niet beschikbaar.