logo

Welcome to Wellspring

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Working Hours
Maandag - vrijdag 09:00AM - 17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED
From Our Gallery

Topvoetbal voor meiden!

06 51 403 995

Top

Deel 44 – De Kers; blik op vooruit

Utrechtse Vrouwenvoetbal Academie / Blog  / De Kers  / Deel 44 – De Kers; blik op vooruit

Deel 44 – De Kers; blik op vooruit

Voordat we dat doen, kijken we nog even over onze schouder naar wat er achter ons ligt. Het seizoen kwam abrupt tot stilstand op een manier die we nooit meer hopen mee te maken. Smachtend zaten we te wachten op de aanvoer van de toiletrollen terwijl anderen ons duidelijk wilden maken dat zij hierin waren voorzien. Waarom zou je er anders mee gaan voetballen?

In mijn kinderjaren gebeurde het nog wel ‘s dat we thuis ineens zonder toiletpapier zaten. Hoe dan? De creativiteit kwam op die momenten bovendrijven. Geen ingewikkelde wetenschap, maar het was even wachten op de krantenjongen. Vandaag de dag zijn de toiletrollen voorzien van een leuke bedrukking, ongetwijfeld geïnspireerd door de Mediagroep. Vooral de zaterdageditie was er eentje waar je voorlopig mee uit de voeten kon. Na het lezen van mijn favoriete rubriek werd de betreffende pagina een tweede “leven” gegund. Soms word ik nog herinnerd aan die tijd. Vooral wanneer ik aan het klussen ben en een rol schuurpapier uit de koffer pak. Sorry, ik wijk af….

Zonder dat het zo bedoeld was blijven we nu extra lang voetballen in de mooiste (en warmste) maanden van het jaar. Misschien iets minder prettig voor de speelsters, maar een – continu over de kou – klagende trainer inspireert ook niet echt. Omdat we al zo lang hebben moeten wachten hebben we besloten dat we er best nog wel een verlenging in kunnen gooien. Vorige zomer was ook al zo goed bevallen, maar had ik vaste momenten op de locaties ingepland. Dit jaar doen we het anders; wij zorgen ervoor dat we gedurende de zomervakantie beschikbaar blijven. Jij kunt aangeven op welke dag/dagen jij wilt gaan trainen en waar je wilt trainen. Wij verwerken de aanmelding en sturen je met regelmaat updates over de aanmeldingen. De eerste aanmeldingen zijn al verwerkt en ongetwijfeld zullen er nog vele volgen.

Op 1 mei werden de beperkingen tav het sporten deels opgeheven. Precies op tijd, want de meiden hadden nog een derde trainingsblok tegoed. Als je dan toch altijd al had willen trainen als een prof (want dat lees je altijd), dan was dit je kans. Trainen zonder toeschouwers; een besloten training, afgeschermd van de “buitenwereld”. Doorgaans is de sfeer onder de ouders langs de lijn prima en het oogt gezellig. Bij ons dan, ik weet niet van de rest. Om de ouders enigszins tegemoet te komen zijn we geswitched van trainingsveld. Anders zouden we wel heel ver weg staan. De meiden die kwamen proeftrainen moesten wellicht even wennen aan het feit dat pappa of mamma niet mee mocht lopen. Ben je al (bijna) uit de pubertijd gekropen, dan zal het je niet zo boeien, maar ben je 8 / 9 jaar, dan gaat er ongetwijfeld een hele wereld voor je open, vooral wanneer je niemand kent. Gelukkig hebben we het goed kunnen regelen.

De zondag bij DESTO heeft tegenwoordig wel iets van een toernooidag. Een rode gloed aan speelsters, volop in beweging in een ongedwongen sfeer. Nou; tot op zekere hoogte, want we zijn er natuurlijk niet om elkaars tijd te verdoen. Wij gaan ervan uit dat je er staat op vrijwillige basis en dat niemand (anders) jou heeft gezegd dat je maar mee moet doen. Je staat daar omdat jij iets wilt (van jezelf). Samen, in die veilige leeromgeving en waar wij graag een bijdrage leveren om jou verder te helpen in het verwezenlijken van jouw doelen.

We gaan nog wel even door, maar ik kan je verklappen dat de UVVA agenda voor volgend seizoen inmiddels online is.

 

De Kers

Delen
John Kaersenhout

Geen reacties

Sorry, het reactieformulier op dit moment niet beschikbaar.