logo

Welcome to Wellspring

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Working Hours
Maandag - vrijdag 09:00AM - 17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED
From Our Gallery

Topvoetbal voor meiden!

06 51 403 995

Top

Deel 45 – De Kers; pitch perfect

Utrechtse Vrouwenvoetbal Academie / Blog  / De Kers  / Deel 45 – De Kers; pitch perfect

Deel 45 – De Kers; pitch perfect

Deze week werden meerdere verenigingen dankzij hun pitch aangenaam verrast door de mededeling dat zij voor de komende 3 jaar een sponsorovereenkomst met de ING hebben verdiend om het meisjes- en vrouwenvoetbal binnen hun vereniging een extra impuls te geven. Van harte gefeliciteerd hiermee. Gekozen worden uit een lijst van meer  dan 200 verenigingen is niet zomaar iets, dat mag je dan best “vieren”. Uiteindelijk was de kans 1 op 3 dat jouw vereniging zou worden verkozen als één van de gelukkige winnaars.

Ik heb het lijstje gezien, maar om eerlijk te zijn waren er nog best een flink aantal voor mij onbekende verenigingen. De pitch is natuurlijk gehouden over heel Nederland en niet voor een specifiek gebied. Verenigingen die wat “dichter bij huis” zitten herkende ik direct van naam, maar niet zozeer op het vlak van meisjes- en vrouwenvoetbal. Dat het mij niets zegt, wil niet zeggen dat er op dat vlak niets gebeurt, want misschien is men er wel heel druk mee bezig. Ik gun het de verenigingen van harte.

Op Instagram zag ik een post van een vereniging die 3 jaar lang voor € 4.000 per jaar wordt gesponsord om te investeren in de ontwikkeling van het meisjes- en vrouwenvoetbal. Nu is het zo dat, aan de hand van een aantal vragen, de deelnemende verenigingen een toelichting gaven over de plannen en het verwachte resultaat gemeten over een periode van 1 tot 3 jaar. Dat je het geld goed kunt gebruiken is begrijpelijk, maar toch was er een vraag die ik niet ben tegengekomen: “als jouw vereniging wordt geselecteerd en je verdient hiermee 3 jaar lang € 4.000, hoe zou je dit bedrag dan besteden?” Wanneer een vraag niet wordt gesteld, dan hoef je er ook geen antwoord op te geven.

Wat maakt dat je door het winnen van een “geldprijs” zaken anders gaat aanpakken ten opzichte van de jaren ervoor? Zou je het investeren in het opleiden van de trainers? Afhankelijk van het type cursus kun je per jaar een x-aantal trainers een externe cursus aanbieden. Sja, dat had wellicht ook al eerder gekund. En hoe ga je onderscheid maken bij het besteden van het opleidingsbudget? Selecteer je alleen vrouwelijke trainers, of selecteer je ook mannelijke trainers die een meidenteam trainen? Kijk mij nou; ik ben de blanco regels al aan het invullen, maar ik zou er goed aan doen om me eerste te richten op de bovenliggende aspecten.

Het ontwikkelen van een plan ontstaat uit een idee, of wanneer we wat verder zijn; een visie. Vervolgens komen er allerlei processen op gang om onze visie verder vorm te kunnen geven. Als uitgangspunt richten we ons op het individu (in dit geval; kind), voetballende meisjes. We houden rekening met de wensen van het meisje. Zij wordt ingedeeld op het niveau dat het beste past bij haar ambitie (wat wil ze?) en ontwikkeling (mate van talent). Ook hier houden we rekening met het feit dat het meisje wilt voetballen in een meisjesteam of juist in een gemengd team. Los van die keuze ontkom je er niet aan dat je afhankelijk bent van beschikbare trainers/coaches, bij voorkeur met een gedegen basiskennis op zak. En dan zijn we er nog steeds niet…

Alle beetjes (€) helpen, maar ik zal me voorlopig nog even blijven afvragen wat er nu precies met het toegekende bedrag gaat gebeuren en in hoeverre dit uiteindelijk gaat bijdragen aan een betere positionering binnen de vereniging en het meisjes- en vrouwenvoetbal in het algemeen. Zou het misschien helpen om een procesbewaker in te huren? Ah, niet expliciet, want deze functie zit al “opgesloten” in de functie- en taakomschrijving van de T(J)C. Zoals mijn moeder altijd zei: “geef het verstandig uit!”

 

De Kers

Delen
John Kaersenhout

Geen reacties

Sorry, het reactieformulier op dit moment niet beschikbaar.