logo

Welcome to Wellspring

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Working Hours
Maandag - vrijdag 09:00AM - 17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED
From Our Gallery

Topvoetbal voor meiden!

06 51 403 995

Top

Deel 46 – De Kers; UVV(A) Mo17 in de Jo16 competitie

Utrechtse Vrouwenvoetbal Academie / Blog  / De Kers  / Deel 46 – De Kers; UVV(A) Mo17 in de Jo16 competitie

Deel 46 – De Kers; UVV(A) Mo17 in de Jo16 competitie

Ja, zo kan het dus ook. Dan is het maar gelijk duidelijk; de samenwerking tussen UVV Voetbal en de UVVA. In vorige berichtgevingen werd nog gesproken over de Jo17-M, maar door de wijzigingen in Sportlink is de “M” komen te vervallen. Werd het toch even spannend toen bleek dat de UVVA meiden waren ingedeeld in de Jo17 competitie. Dat zou toch iets teveel van het goed zijn. Gelukkig was de competitieleider van de KNVB welwillend en werd de UVVA alsnog ingedeeld in de Jo16 competitie. Genoeg weerstand en uitdaging lijkt mij.

Aanstaande dinsdag is het zover; dan gaan de meiden voor het eerst trainen in de nieuwe setting. Voorafgaand aan de training is er door UVV Voetbal een rondleiding georganiseerd voor de speelsters en ouders. Wellicht zal er op dat moment iets meer ballast van mijn schouders vallen. Na maanden van voorbereiding gaat het dan eindelijk gebeuren. Aan de andere kant is er ook een bepaalde verwachting gecreëerd. Ook daar ligt een mooie uitdaging. Samen met UVV Voetbal is besproken hoe we de Utrechtse jeugdopleiding voor meiden structureel gaan vormgeven.

Eenieder die nauw betrokken is (geweest) bij de totstandkoming van de samenwerking is positief. Het enthousiasme heeft er zelfs toe geleid dat er meerdere sponsoren hebben aangegeven hun naam te verbinden aan de selectie. Binnenkort gaan we ze voorstellen. Dankzij de bijdrage van de sponsoren worden de meiden van top tot teen voorzien van de benodigde kleding en materialen. Fijn dat we vóór de vakantie nog 2 weken samenkomen, want de eerste meiden gaan al snel met vakantie. Niet zo vreemd als je bedenkt dat alle drie “vakantieregio’s” door de speelsters zijn vertegenwoordigd. Komt de term “interregionale selectie zelfs tijdens de vakantieperiode volledig tot uiting. Er volgt een break van 3 weken. Gedurende deze periode zullen de speelsters veelal op een ontspannen manier blijven werken aan hun fitheid.

Na deze periode pakken we gezamenlijk de draad weer op en worden de speelsters optimaal voorbereid op de weerstand die ze gedurende het seizoen gaan ondervinden. Dit vraagt een gerichte aanpak op zowel technisch, tactisch, mentaal en fysiek gebied. Oeverloze pass- en trapvormen op een laag tempo gaan hier tijdens een training niet aan bijdragen. Wat we doen zal altijd in relatie staan tot wat de wedstrijd van ons vraagt; om te leren de spelbedoeling te realiseren.

Veel speelsters zijn tot aan het afgelopen seizoen “opgegroeid” tussen de jongens en weten wat er komen gaat. Mooi om te zien is dat de meiden heel snel naar elkaar toe zijn gegroeid. Je merkt aan alles dat ze ontzettend veel zin hebben om samen het nieuwe seizoen in te gaan. Ze weten dat het een “stevig” seizoen gaat worden, want in deze leeftijdsfase zie je niet veel meidenteams (met uitzondering van de BVO’s) die in de Jo competitie voetballen. Afgelopen seizoen was het SC Buitenveldert Mo17 die met kop en schouders boven de rest uitstak in de 4de divisie en er daarom voor koos om de 2de seizoenshelft aan de Jo competitie deel te nemen. Mooi als je dat niveau kunt halen.

Zondag bij DESTO de laatste centrale training van het seizoen afronden en 2 dagen later aan de bak bij UVV. Voor mij geen vakantie, want de Zomertrainingen komen eraan. Lang genoeg stil gezeten…

 

 

De Kers

Delen
John Kaersenhout

Geen reacties

Sorry, het reactieformulier op dit moment niet beschikbaar.