logo

Welcome to Wellspring

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Working Hours
Maandag - vrijdag 09:00AM - 17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED
From Our Gallery

Topvoetbal voor meiden!

06 51 403 995

Top

Deel 48 – De Kers; Warm welkom bij UVV Voetbal

Utrechtse Vrouwenvoetbal Academie / Blog  / De Kers  / Deel 48 – De Kers; Warm welkom bij UVV Voetbal

Deel 48 – De Kers; Warm welkom bij UVV Voetbal

We schrijven 7 juli 2020; de dag waarop de samensmelting van UVV Voetbal en de UVVA zichtbaar werd. Een jaar geleden werden verkennende gesprekken gevoerd over het inbedden van de UVVA in de club met een rijke historie. Een echte volksclub, heb ik mij laten vertellen. Een mooi affiche is dat Marco van Basten een voetbalverleden bij UVV achter zijn naam heeft staan, iets wat overigens ook geldt voor John van Loen en Jan Willem van Ede.

De samensmelting komt op een bijzonder moment, want na het vertrek van een aantal bestuursleden is UVV Voetbal gestart met het opnieuw neerzetten van de organisatiestructuur. Dit biedt enorm veel perspectief, want wil je vooruit, dan moet je vooral niet blijven hangen in het verleden. We hoeven er ook niet dramatisch over te doen. In een organisatie waar heel veel mensen betrokken zijn is het helemaal niet verkeerd om van tijd tot tijd flink aan de boom te schudden. Wat al los zat, komt dan ook heel snel naar beneden. Er ontstaat weer ruimte voor groei van nieuw blad dat niet (meer) aan het zicht wordt onttrokken.

Zonder dat ik mij hier van bewust was, is de komst van de UVVA naar UVV Voetbal goed getimed. Een aantal jaren geleden werd mij gevraagd om vanuit de KNVB de cursus Pupillentrainer te verzorgen. Ik kan mij nog goed herinneren dat er bij UVV op dat moment nauwelijks sprake was van voetballende meiden. Niet dat men er niet voor open stond, maar het ontbrak op dat moment aan voldoende handen om een meidentak op te zetten.  Niet lang daarna kwam het er toch nog van. Gelukkig maar, want bij een vereniging van deze tijd is het heel belangrijk om een ruim voetbalaanbod te hebben. Overigens keek ik er wel van op toen ik vorig jaar hoorde hoeveel voetballende meiden intussen onderdak hebben gevonden bij UVV Voetbal. Ondanks het feit dat UVV bijna 120 jaar(!) bestaat, is de vereniging dus nog relatief jong als het gaat om het voetbalaanbod voor meiden.

En dit sprak mij juist zo aan. De UVVA was al langer aan het brainstormen over een vervolgtraject voor meiden die wekelijks bij de UVVA komen trainen. Probeer dan maar bij een vereniging aan te kloppen die sinds jaar en een dag een organisatie heeft staan. Probeer dan maar overeen te komen dat je binnen die bestaande organisatie kan voetballen onder de naam waar we inmiddels landelijke bekendheid mee hebben verworven. Laat staan dat je de ruimte krijgt om ook in de eigen kledinglijn te spelen. Dan scheelt het wanneer je met elkaar de voordelen ziet van een dergelijke constructie. We krijgen ook de ruimte om onze input te leveren bij het opnieuw inrichten van de organisatie. Er staan mooie uitdagingen te wachten, én er liggen ook heel veel kansen.

De UVVA selectie heeft haar eerste twee trainingsweken bij UVV Voetbal erop zitten. Eerlijk is eerlijk; de geluiden die ik tot nu toe heb opgevangen zijn louter positief. Daar staat toch even een partij “kwaliteit” op het veld. Aan alle kanten droop het fanatisme ervan af en dit bleef niet onopgemerkt bij de aanwezige ouders, clubkader en voorbijgangers. Zo staan er ineens 17 nieuwe speelsters op het veld met een uitstraling waar je “U” tegen zou willen zeggen. Dank je wel UVV, we voelen ons welkom, want de ondersteuning eromheen is fantastisch! De komende 3 weken gaan de meiden vakantie vieren….Ik ga op vakantie, en ik neem mee: een boek, zwemkleding, een bal……..en een trainingsprogramma:).

 

De Kers

Delen
John Kaersenhout

Geen reacties

Sorry, het reactieformulier op dit moment niet beschikbaar.