logo

Welcome to Wellspring

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Working Hours
Maandag - vrijdag 09:00AM - 17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED
From Our Gallery

Topvoetbal voor meiden!

06 51 403 995

Top

Deel 50 – De Kers; Bijzonder hoog gemiddelde

Utrechtse Vrouwenvoetbal Academie / Blog  / De Kers  / Deel 50 – De Kers; Bijzonder hoog gemiddelde

Deel 50 – De Kers; Bijzonder hoog gemiddelde

De zomervakantie leent zich uitstekend voor klusjes waar we doorgaans niet aan toekomen. Voor snel resultaat zou ik het liefst alles tegelijkertijd willen doen, maar dat is niet realistisch. Van de week kreeg ik het weer even op m’n heupen. Ik probeerde zo gestructureerd mogelijk één van de kamers vrij te maken zodat daar binnenkort een kwast doorheen gehaald kan worden. Op de overgebleven boekenplank aan de muur viel mijn oog ineens op twee elftalfoto’s…

In 2015 – de UVVA had net haar 1-jarig bestaan achter de rug – organiseerde SV Achterveld uit het gelijknamige dorp Achterveld het “Meiden met Ballentoernooi”. Het was één van de eerste toernooien waar de UVVA aan meedeed, laat staan, met 3 teams vertegenwoordigd was. Staat me bij dat dit met de o11, o13 en o15 was. Zonder al teveel te overdrijven – of anderen tekort te doen – waren vooral de wedstrijden van de o15 indrukwekkend om te zien. Voor de tegenstanders wellicht wat minder, maar voor de aanwezige toeschouwers hadden de verrichtingen van de UVVA-meiden het gehalte van een demonstratiewedstrijd.

Wat maakte het bestuderen van de foto’s zo bijzonder? De organisatie van SV Achterveld liet nl. niets aan het toeval over. De naam van het toernooi was origineel, maar alles eromheen was volledig afgestemd op de doelgroep. Er waren diverse kraampjes met artikelen voor meiden, maar ook de fotoshoot was heel leuk bedacht. De bedoeling was dat alle speelsters inclusief begeleiding “speciaal gekleed” als team op de gevoelige plaat werden vastgelegd. Een kledingrek voorzien van allerlei “grappige” meidenkleding en sieraden stond klaar zodat alle meiden hun favoriete item konden dragen.

Een jaar later maakten veel van de UVVA-meiden hun “filmdebuut” als figurant in de eerste twee afleveringen van de miniserie “Voetbalmeisjes”. Tijdens de eerste aflevering kwamen de actrices demonstratief het veld op in opvallende meisjeskleding. Ze waren het zat om langs de kant te worden uitgedaagd door de jongens die het maar steeds hadden over meisjes die voetbalden. Het was weliswaar gespeeld, maar ik moest wel direct terugdenken aan de fotoshoot in Achterveld.

In Achterveld werden – verdeeld over twee teams – in totaal 31 speelsters gefotografeerd. Als je na 5 jaar de foto nader bekijkt, dan is er nog iets wat direct opvalt. Van de 31 speelsters wist ik er direct 10 uit te pikken die inmiddels opvallende “transfers” hebben gemaakt. Besef; dat is nagenoeg 1 op 3, of 33%, of hoe je het wilt benoemen. En dan heb ik het alleen nog maar over de speelsters die er in 2015 bij waren. Van deze groep hebben een aantal speelsters inmiddels kennis gemaakt met de Hoofdklasse en de Topklasse Vrouwen. Een aantal speelsters die je ook niet kan missen voetballen resp in de Eredivisie en de Beloftencompetitie. Maar hoe leuk is het ook om meerdere speelsters op de foto’s te zien die naar Amerika zijn gegaan (of nog gaan) om daar hun droom werkelijkheid te laten worden? Fantastisch toch?

We weten dat het niet bij deze groep meiden is gebleven, of gaat blijven. De UVVA is destijds opgericht om een podium te creëren voor ambitieuze en talentvolle meiden in Utrecht en Omstreken. Meer aandacht genereren voor de doelgroep en vooral met elkaar aan de slag gaan. We beloven geen gouden bergen, want de weg naar de top is lang en kan gepaard gaan met obstakels die je moet zien te overwinnen.

 

 

De Kers

Delen
John Kaersenhout

Geen reacties

Sorry, het reactieformulier op dit moment niet beschikbaar.