logo

Welcome to Wellspring

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Working Hours
Maandag - vrijdag 09:00AM - 17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED
From Our Gallery

Topvoetbal voor meiden!

06 51 403 995

Top

Fenna – deel 4; kersttijd in Amerika

Utrechtse Vrouwenvoetbal Academie / Blog  / Amerika  / Fenna – deel 4; kersttijd in Amerika

Fenna – deel 4; kersttijd in Amerika

De week voor de kerstvakantie hadden we tentamens en dus mijn focus lag op school en zo goed mogelijke cijfers halen (en cijfers ophalen op het laatste moment…). Op de een of andere manier kan ik altijd een beetje gemotiveerd zijn voor school, maar niet al te veel stress voelen of me druk maken over m’n cijfers. Dit relaxte gevoel heb ik totdat ik opeens vanuit het niets een stressaanval kan krijgen en bij mezelf ga denken ‘kom op Fenna, je kan veel beter dan dit. Doe eens je best!’ En dan ga ik m’n best doen en zit ik tot ’s avonds laat in de bieb te leren met een koptelefoon op m’n hoofd en ver weg van de rest. Nou gingen mijn tentamens gelukkig hartstikke goed en haalde ik prima cijfers, mijn verjaardag viel ook nog eens midden in die week. Helaas was iedereen druk met leren (ikzelf ook) dus vierden we het op een bescheiden manier. Het was de eerste keer dat ik niet thuis zou zijn op m’n verjaardag en eerlijk gezegd vond ik het best moeilijk! Je bent gewoon zo gewend aan je tradities en dan opeens is het enige wat je kan doen bellen naar huis, dus dat heb ik maar veel gedaan die dag. M’n ouders hadden me cadeautjes opgestuurd ongeveer twee weken daarvoor met wat leuke cadeautjes voor Sinterklaas en m’n verjaardag, en gelukkig had ik ook m’n enorme hoeveelheid pepernoten weten te krijgen.

Maar goed, terug naar de tijd waar ik aan het boeken was elke dag en letterlijk niet kon slapen omdat ik zoveel zin had om weer terug naar huis te vliegen. Ik was recent met een paar vriendinnen nog naar New York geweest en had dus ook dé opgetuigde boom gezien. New York in deze tijd van het jaar is prachtig. Er zijn kerstmarkten en schaatsbanen, en er is veel te veel versiering waar je ook maar kijkt. Typisch Amerikaans. De huizen in de buurt rond mijn school zijn versierd met lampjes, opblaasbare Kerstmannen, je noemt het maar op. Nou heb ik een heeeeel groot zwak voor de december maand, dus alles maakt me vrolijk maar ook meteen verdrietig omdat ik thuis mis! Het was een emotionele maand haha maar zodra ik vrijdagavond in het vliegtuig zat was ik er helemaal klaar voor. Ik ging naar huis! In het vliegtuig luisterde ik naar kerstliedjes en ik kon niet stoppen met glimlachen, ik zou over een paar uur m’n familie en vrienden weer zien! Zodra ik op Schiphol aankwam liep ik eerst fout wat er voor zorgde dat m’n ouders wat langer op me moesten wachten, oeps… Maarrrr, toen was ik er!

Voor de rest van de vakantie heb ik alleen maar genoten van de gezelligheid en m’n familie en vrienden. En lekker vertrouwd eten! Ik denk dat ik nog nooit zo erg m’n moeders koken heb gemist. Gelukkig werd ik op m’n wenken bediend (alleen de eerste week hoor) en aten we vaak wat mijn hartje begeerde. Ik was veel in de sportschool te vinden omdat ik fit weer terug wou komen en dat lukte ook. Toen de tijd er op zat om weer naar Amerika te gaan vond ik het moeilijk maar accepteerde ik het wel. Ik heb het nog steeds naar m’n zin hier dus het waren gewoon gezonde zenuwen en gevoelens. De maanden daarop gingen reuze snel. We hadden veel minder training per week omdat er een limiet is op aantal trainingen per week van de NCAA (soort Amerikaanse KNVB). In februari kwam een van mijn beste vriendinnen voor ‘spring break’ naar New York en hebben we daar gechilld voor een week. Ik wachtte haar op op Grand Central en we reageerden alsof we elkaar in jaren niet hadden gezien; in werkelijkheid was het net twee maanden geweest.

Ik denk oprecht dat het de beste week van m’n leven was! Ik had in tijden niet zoooveel gelachen en we gaven geld uit alsof we geld hadden haha (deed pijn de week daarop toen ik m’n rekening checkte). Ik vond het natuurlijk super cool om dingen over New York te vertellen die ik had geleerd maar helaas wist ik niet alles want we raakten nog steeds elke dag verdwaald. Na deze geweldige week ging het schoolleven weer verder en mochten we ook steeds meer van de NCAA trainen. Ik vond dit heerlijk en ook omdat de lente aanbrak wat warmer weer met zich mee bracht. Er was zoveel sneeuw gevallen in een paar maanden tijd, dat zelfs ik als december-freak er na een tijdje moe van werd en klaar was voor de zomer. Zoals ik al zei, dit semester (een half schooljaar) ging stukken sneller en ook vooral omdat m’n beste vriendin was langsgekomen zorgde ervoor dat de tijd nog sneller ging.

Begin mei hadden we weer tentamens en ook die verliepen prima. Een paar van mijn vriendinnen hadden hun diploma-uitreiking en dus bleef ik nog een paar daagjes om daar bij te zijn en feest met ze te vieren. Het was een prachtige tijd en ik kon niet wachten om weer naar huis te gaan. Maar ik vond het toch wel moeilijk om m’n vriendinnen achter te laten! De zomervakantie was drie maanden lang dus ik zou ze aardig lang niet zien. Gelukkig leven we in een tijd met (te veel!) social media dus kon ik iedereen elke dag spreken als ik dat wou. Zodra ik in het vliegtuig stapte besefte ik, wauw, het eerste jaar zit er alweer op! Time flies when you are having fun…

Delen
John Kaersenhout

Geen reacties

Sorry, het reactieformulier op dit moment niet beschikbaar.