logo

Welcome to Wellspring

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Working Hours
Maandag - vrijdag 09:00AM - 17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED
From Our Gallery

Topvoetbal voor meiden!

06 51 403 995

Top

Deel 1 – Wie is De Kers?

Utrechtse Vrouwenvoetbal Academie / Blog  / De Kers  / Deel 1 – Wie is De Kers?

Deel 1 – Wie is De Kers?

Ik kan het me nog goed herinneren. Een fantastische mooie dag in augustus. Hoopvol wachtend op de trainer die zou verschijnen. Het duurde even, maar we lieten ons niet gek maken. Het was tenslotte heerlijk weer, dus dat zou vast goed komen. Na enige tijd begonnen we ons toch zorgen te maken. Die trainer zou het toch niet vergeten zijn? Misschien hadden wij ons wel vergist in het tijdstip! Nee, dat kan niet. Kan me niet voorstellen dat 18 ouders zich zouden vergissen in het tijdstip. Dan maar even vragen aan die man bij het materialenhok in herkenbare clubkleding.  Ik hoopte dat hij mij duidelijkheid kon verschaffen en vroeg hem of hij wist wie de trainer van het team zou worden. Helaas, hij had geen idee. Daar stonden die kinderen dan. Het kon toch niet zo zijn dat we weer naar huis konden gaan zonder ook maar 1 bal te hebben gezien? Ik vroeg of hij mij aan wat materialen kon helpen. Dat was geen probleem.

Gewapend met een bal, hesjes en pilonnen kwam ik terug naar het veld en vroeg ik aan één van de ouders of hij mij wilde helpen. Geen probleem en zo had ik al een assistent, nog voordat ik was begonnen. Eindelijk kon de training starten, totaal niet gepland, maar ik stond voor het eerst voor een groep jeugdvoetballers, niet wetende dat ik 6 jaar later in dienst zou treden bij de KNVB in de functie van regiocoach, talentcoach en medewerker voetbalontwikkeling. Inmiddels een behoorlijk aantal jaren verder (ben wat wijzer en grijzer) kijk ik af en toe nog terug op de periode toen ik net was begonnen in vergelijking met waar ik qua kennis en ervaring(en) nu sta. Ik heb het geluk gehad om veel voetbalinhoudelijke kennis op te doen en vandaag de dag leer ik nog steeds bij.

11 jaar geleden werd ik docent bij de KNVB, een baan waar ik nog steeds heel veel plezier uit haal. In 2011 werd ik hoofdtrainer bij Saestum in de landelijke Topklasse van het vrouwenvoetbal en heb ik mooie hoogtepunten gevierd. 5 jaar geleden werd de Utrechtse Vrouwenvoetbal Academie opgericht en hebben we al vele talenten uit alle hoeken van Nederland voorbij zien komen. 2 jaar geleden begon ik aan een mooie klus bij de vrouwenselectie van VV Eldenia in Arnhem. Gezien de stand op de ranglijst moet het wel heel raar gaan lopen willen we niet promoveren naar de landelijke Topklasse. Benieuwd of trainers en coaches geïnteresseerd zijn in mijn aanpak. Mijn kennis deel ik graag met trainers, coaches en eenieder die hierin geïnteresseerd is. Wekelijks zal ik een thema of een gebeurtenis  behandelen in de hoop dat eenieder hier zijn of haar voordeel mee kan opdoen. Ik sluit niet uit dat mijn blogs zo nu en dan scherpe kantjes zullen hebben, want we kunnen leren van alles wat we meemaken, maar ook waar we zelf verantwoordelijk voor zijn.

Zijn we ons bewust van de keuzes die we maken, of worden we pas bewust van onze keuzes op het moment dat we het resultaat aanschouwen?

John Kaersenhout (De Kers)

Delen
John Kaersenhout

Geen reacties

Sorry, het reactieformulier op dit moment niet beschikbaar.