logo

Welcome to Wellspring

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Working Hours
Maandag - vrijdag 09:00AM - 17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED
From Our Gallery

Topvoetbal voor meiden!

06 51 403 995

Top

Melanie – deel 10; weinig voetbal, veel gewichten

Utrechtse Vrouwenvoetbal Academie / Blog  / Amerika  / Melanie – deel 10; weinig voetbal, veel gewichten

Melanie – deel 10; weinig voetbal, veel gewichten

Off-season is weer begonnen met 2 keer per week trainen. Ook hebben we een nieuwe gewichtstrainer gekregen en kunnen we weer volop aan de bak. Van onze nieuwe gewichtstrainer moesten we allerlei testen doen op het gebied van mobiliteit, flexibiliteit en uithoudingsvermogen. Dit was wel even een momentje om te weten hoe fit je bent. Met mijn uithoudingsvermogen zit het wel goed, maar op flexibiliteit scoor ik onvoldoende. Op basis van de resultaten krijg je een eigen programma toegewezen voor gewichtstraining. Ook heb ik veel oefeningen gekregen voor mijn armen omdat daar nog wat spiermassa ontbreekt. ’s-Ochtends, voordat we de “weight room” in gaan, hebben we wel een gezamenlijke warming-up waarin we allemaal dezelfde oefeningen doen. Alle drie de dagen doen we op een verschillende manier ‘sled drags’ (net als sleetje rijden, alleen trekken/slepen wij de slee) met gewichten erop. Maandag doen we backpedals, op dinsdag rennen we 60 meter met de sled, en donderdag doen we zijwaarts slepen op het moment. Met het moment bedoel ik dat we elke 4 weken nieuwe oefeningen krijgen. Tussen het slepen door doen we boxjumps, hurdle hops, of zware ballen gooien. Dit waren we vroeger niet gewend, maar ik vind het wel super leuk! Ik merk ook dat ik elke dag weer spierpijn heb, en dat had ik voorheen niet.

Mijn benen voelen daarna als pudding, maar het geeft me wel het gevoel dat ik er alles voor dat moment heb uitgehaald. Ook moeten we de oefeningen die we in de “weight room” doen, op een bepaalde manier uitvoeren om de stabiliteit te verbeteren. Bij mijn vorige gewichtstrainer lag de focus vooral op het sterker worden en niet zo zeer in het goed uitvoeren van de oefeningen. Verder doe ik veel individuele oefeningen met de nieuwe assistent-trainer om mijn zwakke punten te verbeteren.

Deze week gaan we kennismaken met de kandidaat coaches als opvolger van onze huidige hoofdcoach. Het is wel zo dat we onszelf opnieuw moeten bewijzen om te kijken hoe groot je nieuwe beurs wordt, dus ik ben benieuwd. Hopelijk krijgen we snel duidelijkheid over wie de nieuwe coach gaat worden. We kunnen ons dan gaan voorbereiden op het nieuwe seizoen. Wel spannend, maar ik heb er zin in!

 

Delen
John Kaersenhout

Geen reacties

Sorry, het reactieformulier op dit moment niet beschikbaar.