logo

Welcome to Wellspring

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Working Hours
Maandag - vrijdag 09:00AM - 17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED
From Our Gallery

Topvoetbal voor meiden!

06 51 403 995

Top

Deel 16 – De Kers; een nieuw trainingsblok

Utrechtse Vrouwenvoetbal Academie / Blog  / De Kers  / Deel 16 – De Kers; een nieuw trainingsblok

Deel 16 – De Kers; een nieuw trainingsblok

Op 15 september klonk het startschot voor een nieuw UVVA seizoen. Het werd een onvergetelijke dag! Inmiddels zijn we weer bijna 2 maanden verder en de flow zit er goed in! Wekelijks wordt er getraind in voorafbepaalde thema’s zodat het voor iedereen helder is welke doelstellingen er tijdens de trainingen centraal staan. Niet alleen in Utrecht, maar ook in Arnhem en Culemborg wordt er op deze manier gewerkt aan de ontwikkeling van het individu. Momenteel zitten we in de fase waarin nieuwe speelsters kunnen proeven aan de methode van de UVVA. De verwachting is dan ook dat we binnenkort weer een aantal ambitieuze speelsters mogen verwelkomen bij de Academie. Ja; binnenkort, want op woensdag 27 november gaat op het complex van VV Eldenia in Arnhem het nieuwe trainingsblok van start. Twee dagen later – op vrijdag 29 november – is het de beurt aan CVV Vriendenschaar in Culemborg, op zondag 1 december gevolgd door COV DESTO in Utrecht.

Het is natuurlijk fantastisch dat je zoveel aanmeldingen krijgt voor de proeftrainingen, maar we beseffen terdege dat het niet voor iedereen is weggelegd. Wie denkt aan alleen maar gezellige trainingen zal worden teleurgesteld. De sfeer is zonder meer goed, maar meestal is het vooral gezellig voor, tussen en na afloop van de trainingen. Dat mag ook, want tijdens de training wordt er serieus hard gewerkt. Geen halve maatregelen, want trainen bij de UVVA vraagt om een optimale drive om beter te worden. Alles wat op dat moment niets te maken heeft met de training laten we dan ook achterwege. Tijd zat om dit buiten de trainingen om te doen.

Wekelijks ontvang ik leuke reacties van ouders die zien dat hun dochter geniet van de trainingen. Voor ons is het niet meer dan normaal dan dat er met recht hard moet worden gewerkt om alles eruit te halen wat er op dat moment in zit. Natuurlijk houden we er rekening mee dat je bij jouw eigen club ook moet trainen en wedstrijden speelt. Sprintjes trekken, opdrukken, of soortgelijke fysieke krachtmetingen laten we achterwege. We leggen de accenten op de technische- en tactische elementen van het spel. Belangrijk is dat je voldoende prikkels krijgt om steeds beter te worden in wat je doet. Wekelijks wordt er zoveel mogelijk in dezelfde samenstellingen getraind zodat je ook leert om als team de taken beter uit te voeren. Het ontwikkelen en onderhouden van jouw techniek maakt dat je nog meer vertrouwen krijgt aan de bal. Iedereen weet dat je in een wedstrijd geen honderd scharen maakt, maar het is fijn dat je in een fractie van een seconde de handeling kan uitvoeren die op dat moment van je wordt gevraagd. Dat is dus niet van tevoren bepaald.

Uit de blogs van de speelsters en de trainers kun je de positieve vibe halen die bij de UVVA wordt beleefd. Het geeft voldoening wanneer je na afloop van de training kunt terugkijken op een leerzame dag. Het vraagt niet om ingewikkelde wetenschap. Dat wat je van jezelf meebrengt (intrinsieke motivatie) en samen met de trainers hoge eisen stelt aan de training, maakt dat er sprake is van een prestatief leerklimaat. Onze “winst” is dat we jou iedere week beter zien worden. To dream, to perform, to win! Dromen, presteren, winnen!

 

De Kers

Delen
John Kaersenhout

Geen reacties

Sorry, het reactieformulier op dit moment niet beschikbaar.