logo

Welcome to Wellspring

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Working Hours
Maandag - vrijdag 09:00AM - 17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED
From Our Gallery

Topvoetbal voor meiden!

06 51 403 995

Top

Deel 24 – De Kers; clinic voor vrouwelijke kaderleden

Utrechtse Vrouwenvoetbal Academie / Blog  / De Kers  / Deel 24 – De Kers; clinic voor vrouwelijke kaderleden

Deel 24 – De Kers; clinic voor vrouwelijke kaderleden

Op de Internationale Vrouwendag (8 maart) organiseert de Utrechtse Vrouwenvoetbal Academie een clinic voor vrouwelijk kader. Een clinic is vooral praktijkgericht. Een stukje theorie ter inleiding is wel wat een clinic compleet maakt. De achterliggende gedachte van het waarom en hoe helpt je om te begrijpen wat je feitelijk aan het doen bent.

Keer op keer blijkt dat het aantal vrouwelijke cursisten, ten opzichte van hun mannelijke lotgenoten, ver achter blijft. Ook dit seizoen is dat helaas niet anders. Bij de meeste verenigingen zijn er meerdere vrouwelijke kaderleden actief. Niet alleen op bestuurlijk vlak, maar ook op het veld. Doen we er wel genoeg aan om de vrouwelijke kaderleden te stimuleren om een trainersopleiding te volgen? Ze tonen in elk geval de bereidheid om voor de groep te staan en met hun team aan de slag te gaan. Dit doen ze vol overgave, maar toch worden ze met regelmaat overgeslagen of vergeten.

Uit gesprekken met vrouwelijke kaderleden merk ik op dat ze zelf initiatief hebben genomen om te informeren wanneer er een cursus van start gaat. Ook dan worden ze met regelmaat met een kluitje in het riet gestuurd en dus feitelijk in de wachtkamer gezet.
Ieder seizoen dat een kind niet de juiste begeleiding krijgt, is een seizoen teveel. Ieder seizoen dat een trainer wordt overgeslagen, is eveneens een gemiste kans. Vooral beginnende trainers hebben handvatten nodig zodat zij hun taken zo optimaal mogelijk kunnen uitvoeren. Op hun beurt hebben de kinderen hier ook baat bij. Het laat zich raden wat dit op termijn voor de club betekent. Met het organiseren van de clinic hopen wij de realiteit onder de aandacht te brengen.

Dus bij deze; beste vrouwelijke kaderleden,

Namens eenieder die nauw betrokken is bij de UVVA, nodigen wij jullie van harte uit voor de UVVA Clinic die wij organiseren in het kader van de Internationale Vrouwendag. Of je nu wel of niet actief bent bij een vereniging; je bent van harte welkom op het complex van COV DESTO, Componistenlaan 1 in Vleuten. De dag begint met een stukje theorie. Vervolgens gaan jullie zelf op het veld aan de slag. Tot in detail zullen we jullie uitleg geven over de bewegingshandelingen met bal en hoe je deze kunt inzetten in de 1 tegen 1. Vervolgens gaan we jullie aan de hand van vereenvoudigde partijvormen meenemen in de basisprincipes die gelden binnen het aanvallen en verdedigen. Wat wij je gaan meegeven, is waar je direct mee aan de slag kan gaan met jouw eigen team.

Ben je, om welke reden dan ook, fysiek niet in staat om deel te nemen aan het praktijkgedeelte, maar wil je wel graag aanwezig zijn? Wat ons betreft geen probleem. We laten je alles van dichtbij meemaken, zodat je ook tijdens de oefeningen mee kunt luisteren en eventueel vragen kunt stellen!

Wat dien je mee te nemen? Trainingskleding, voetbalschoenen en verder wat nodig is om je na afloop van het praktijkgedeelte op te frissen. Zorg ervoor dat je ook een notitieblok en een pen bij je hebt.

Wil je deel uitmaken van de dag die speciaal voor jou in het leven is geroepen? Meld je dan alvast aan door een email te sturen naar info@uvva.nl. Vermeld hierbij de naam van de vereniging waar je actief bent en het team waarvoor jij dit seizoen verantwoordelijk bent.

Wellicht is deze dag een mooie aanzet om je samen met de andere deelneemsters op te geven voor een trainerscursus.

 

 

De Kers

Delen
John Kaersenhout

Geen reacties

Sorry, het reactieformulier op dit moment niet beschikbaar.