logo

Welcome to Wellspring

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Working Hours
Maandag - vrijdag 09:00AM - 17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED
From Our Gallery

Topvoetbal voor meiden!

06 51 403 995

Top

Deel 25 – De Kers; week van de proeftrainingen

Utrechtse Vrouwenvoetbal Academie / Blog  / De Kers  / Deel 25 – De Kers; week van de proeftrainingen

Deel 25 – De Kers; week van de proeftrainingen

Sinds dit seizoen heeft de UVVA ervoor gekozen om per trainingsblok 2 proeftrainingsdagen in het programma op te nemen. In het verleden was er met regelmaat sprake van tussentijdse instroom gedurende een trainingsblok. Daar waar we tijdens de vorige editie (september/oktober) dik tevreden waren over de belangstelling, kunnen we nu niet anders stellen dan dat de aankomende editie onze verwachtingen ruimschoots heeft overtroffen. Bijzonder tevreden zijn we ook over het feit dat er veel nieuwe verenigingen bij zijn gekomen. Om even een beeld te schetsen; bij de UVVA trainen meiden van ca. 35 verschillende verenigingen. Ons verzoek aan de verenigingen om de extra trainingsactiviteiten van de UVVA onder de aandacht te brengen van de vrouwelijke jeugdleden wordt steeds meer beantwoord. Toch blijven veel verenigingen achter. Wellicht komt dit ook door het feit dat niet bij eenieder bekend is dat de trainingen van de UVVA een aanvulling zijn op de reguliere trainingen en wedstrijden binnen de vereniging. De speelsters die bij de UVVA trainen, zijn en blijven lid van de vereniging waar zij staan ingeschreven. Deze speelsters hebben de ambitie om zich (nog) beter te ontwikkelen en laten zich graag “bijscholen” door de trainers van de UVVA.

UVVA Arnhem trapte deze week af met de proeftrainingen. Op de locatie van VV Eldenia zijn we druk bezig om de activiteiten verder vorm te geven. De aantallen staan nog niet in reële verhouding ten opzichte van Utrecht, maar dat lijkt slechts een kwestie van tijd. We hebben er vertrouwen in dat de groei verder zal toenemen. Dit geldt ook voor het gemiddelde niveau. De proefspeelsters die we deze week in Arnhem mochten verwelkomen hebben aangetoond over prima basisvaardigheden te beschikken. Gôh, dat werkt dan ook enorm prettig. We hebben ze niet “stuk” getraind, maar na afloop gaven ze aan dat het batterijtje aardig leeg was. De intensiteit van trainen sprak ze aan. Veel arbeid en tussen de oefeningen door een relatief korte rust houdt je scherp. Hopelijk kunnen we de komende periode met deze speelsters aan de slag, en wie weet komen er dan nog een aantal bij.

Het winterseizoen duurt nog even voort, maar wanneer het 3de blok eind februari/begin maart gaat beginnen, zullen de aantallen bij CVV Vriendenschaar in Culemborg ook verder toenemen. Eind vorig jaar is de UVVA op deze locatie gestart met het aanbieden van extra trainingen. Ook hier merken we dat de speelsters veel plezier beleven aan de trainingen van de UVVA. Met voldoende verenigingen in de omgeving en een open communicatie, kunnen we de meiden zoveel meer bijbrengen. Speelsters die bij de UVVA trainen, nemen het geleerde ook weer mee naar hun eigen team.

Daar waar het in Utrecht is begonnen, is daar waar de groei het duidelijkst waarneembaar is. Het aantal aanmeldingen voor de proeftrainingen heeft ertoe geleid dat wij ons programma hebben aangepast. Doorgaans vinden de trainingen in de ochtenduren plaats, maar aankomende zondag draait de UVVA een “dubbel” programma. Kwaliteit kun je borgen door ervoor te zorgen dat je in “control” blijft. Uitbreiding van speelsters, betekent ook uitbreiding van de trainersstaf. Hoe dan ook; we kijken er ernaar uit om de nieuwe speelsters in actie te zien.

Trainen met meiden in een prestatieve omgeving betekent dat je voortdurend zal worden uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen.

 

 

De Kers

Delen
John Kaersenhout

Geen reacties

Sorry, het reactieformulier op dit moment niet beschikbaar.