logo

Welcome to Wellspring

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Working Hours
Maandag - vrijdag 09:00AM - 17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED
From Our Gallery

Topvoetbal voor meiden!

06 51 403 995

Top

Deel 26 – De Kers; op de stoel van…

Utrechtse Vrouwenvoetbal Academie / Blog  / De Kers  / Deel 26 – De Kers; op de stoel van…

Deel 26 – De Kers; op de stoel van…

Vorige week bestormden boze supporters het kantoor van PSV. Men wilde verhaal komen halen vanwege de tegenvallende resultaten. Het woord “supporter” komt ongetwijfeld van het Engelse woord “to support”. Vertaald naar het Nederlands is dit “(onder)steunen”. Vraag me sterk af of we dan inderdaad te maken hebben met echte supporters. Iedereen snapt dat het momenteel niet lekker draait in Eindhoven, maar maken we allemaal soms niet een bepaalde fase mee dat het “even” niet zo loopt? Ik zie het al voor me, de boze “supporter” die komt klagen over de wanprestaties van zijn cluppie. Gewapend met een biertje, een smeulende peuk en een knap staaltje ongeremd vocabulaire waar de honden geen brood van lusten. Hoe graag zou deze zwaar geëmotioneerde clubliefhebber op de stoel van de directie en trainer willen zitten om de prestaties naar een hoger plan te tillen? Sja, of je dan het kantoorgebouw moet gaan bestormen, gaat menigeen te ver. Als de directie en de technische staf het omgekeerde zouden doen, dan krijg je best een aparte situatie. Geclaimde vakken in het stadion zijn het heiligdom van een een bepaalde kern waar je niet zomaar tussenkomt, tenminste, wanneer je de behoefte voelt om daartussen te staan.

Op het moment dat er vanuit de bedoelde vakken beledigende spreekkoren klinken, dan is het duidelijk dat hier ook gesproken kan worden van een wanprestatie van de bloedfanatieke supportersgilde. Ik stel me dan voor dat directieleden en technische staf het betreffende vak bestormen om verhaal te halen bij de harde kern. Of men vervolgens ongeschonden en al dan niet vrijwillig wordt verwijderd uit het betreffende vak betwijfel ik ten zeerste. Men zou er wel een statement mee maken, maar of dit uiteindelijk het gewenste effect oplevert? Het is te hopen dat dergelijke situaties het vrouwenvoetbal bespaard zal blijven. Tegen de tijd dat de harde kern het directiegebouw bestormd omdat de vrouwenselectie een wanprestatie heeft geleverd, dan is één ding zeker; het “vrouwenvoetbal” heeft de inhaalrace voltooid en vanaf dat moment wordt het voetbal net zo serieus genomen als bij de mannen.

Een trede lager komt het ook voor dat “we” op de stoel van de ander gaan zitten. Hiermee zeggen we eigenlijk dat we vinden dat de ander het niet zo goed doet. Het is het makkelijkst om van buitenaf je mening te geven over wat je ziet gebeuren zonder dat je de achterliggende oorzaken goed in kaart hebt gebracht. Het is van belang om te beseffen dat de mensen die hierover gaan, hun vertrouwen hebben uitgesproken in een persoon die een bepaalde functie bekleedt.

De trainer die de bemoeienis ervaart van de voorzitter in het samenstellen van de selectie geniet kennelijk niet het vertrouwen van de persoon die zich bezig zou moeten houden met het leiden van een club. Klinkt als foute boel. Ander voorbeeld; de ouder die tegen de trainer zegt dat zijn/haar dochter niets heeft geleerd van de training. Vragen we ons hierbij ook af op het meisje wel heeft opgelet in plaats van zich met andere dingen bezig te houden die geen direct verband houden met de training? Ook de ouder die van mening is dat zijn/haar kind te laag is ingedeeld, geeft feitelijk aan dat de betreffende coördinator en de verantwoordelijke trainers het allemaal verkeerd hebben gezien.

Mijn kind wordt beter wanneer ze met de betere meiden kan voetballen. Vraag; is de betreffende speelster in staat om ook die andere speelsters beter te laten functioneren? Zo zijn er nog legio voorbeelden van “de stoelendans”. De supporters die niet van plan zijn om een directiegebouw te bestormen, houden zich soms liever bezig met de beslissingen van de scheidsrechter of de assistent-scheidsrechter. Af en toe lijkt het alsof de wereld op z’n kop staat. Gelukkig zijn er ook nog trouwe liefhebbers die zich als echte supporters gedragen. Laten we daar een voorbeeld aan nemen.

 

De Kers

Delen
John Kaersenhout

Geen reacties

Sorry, het reactieformulier op dit moment niet beschikbaar.