logo

Welcome to Wellspring

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Working Hours
Maandag - vrijdag 09:00AM - 17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED
From Our Gallery

Topvoetbal voor meiden!

06 51 403 995

Top

Deel 28 – De Kers; Engels Nationaal Schoolvoetbalteam

Utrechtse Vrouwenvoetbal Academie / Blog  / De Kers  / Deel 28 – De Kers; Engels Nationaal Schoolvoetbalteam

Deel 28 – De Kers; Engels Nationaal Schoolvoetbalteam

Moest het even opzoeken, want ik was nog niet bekend met het fenomeen “Nationaal Schoolvoetbalteam”. Inmiddels is de Brexit een feit, maar de Britten blijven vindingrijk in het opzetten van allerlei initiatieven op het gebied van het spel voetbal. Via FC Utrecht zijn we in contact gekomen met Ubuntu Sport. Het Engels Nationaal Schoolvoetbalteam was op zoek naar een tegenstander voor zowel de jongens als voor de meiden.

De ESFA is het overkoepelend orgaan voor het schoolvoetbal in Engeland. Jaarlijks wordt er een selectie samengesteld uit de beste speelsters in de categorie U15. Voor de jongens geldt de categorie U18. Dinsdag 18 februari zullen de “boys” van ESFA U18 een vriendschappelijke wedstrijd spelen tegen tegen FC Utrecht Jo17. De “girls” van ESFA U15 zullen het op deze avond opnemen tegen een selectie van de meiden van Feyenoord.

Maar….as zondag om 12:00 uur zal de ESFA U15 een bezoek brengen aan de UVVA in Utrecht. Om 12:00 uur zal er op het complex van  COV DESTO worden afgetrapt tegen een selectie van de UVVA. Ik schat in dat het niveau van de Engelsen dusdanig hoog is, dat de UVVA vol aan de bak kan. Een interessante krachtmeting staat ons te wachten. Ik stel me dan ook voor dat de geselecteerde speelsters van het Nationaal schoolvoetbalteam doorgaans uitkomen in vertegenwoordigende teams van de Engelse Nationale Voetbalbond (FA). Een muur van verdedigers gaan we niet optrekken, dus er wordt geen bus geparkeerd. Ook het Oost-Europees concept blijft achterwege. We gaan voetballen vanuit eigen kracht en mogelijkheden.

Doorgaans hebben we op de zondag weinig te klagen over de weersomstandigheden. Het lijkt er na al die jaren op dat we een abonnement hebben op droog, zonnig weer met over het algemeen aangename temperaturen. Na afgelopen zondag vrees ik dat we ons abonnement weer moeten verlengen, want na “Ciara” schijnt “Dennis” aanstaand weekend ons land te vereren met een zuchtje wind. Zodra men gaat spreken over code “rood”, dan hoop ik van harte dat hiermee de UVVA wordt bedoeld. Dat we als een soort “Red Storm” huis gaan houden boven de Britse eilanden. Qua temperatuur zal zondag aanvoelen als een vervroegde lentedag. Laten we hopen dat de combinatie van alle elementen het weer op een acceptabel niveau houdt, zodat er én gevoetbald kan worden op onze velden, en we weer mogen genieten van het tuinmeubilair dat dit keer wel op de plek blijft waar we het hebben neergezet.

Enfin, we kijken enorm uit naar de wedstrijd tegen de Engelsen. Dat het maar een aantrekkelijk, nuttig en sportief duel mag worden. Dennis mag op een afstandje blijven, want waarom zou een “man” de wedstrijd van de meiden moeten verpesten…Oh ja, dat is waar; Ciara heeft afgelopen weekend alles overhoop gegooid.

 

De Kers

Delen
John Kaersenhout

Geen reacties

Sorry, het reactieformulier op dit moment niet beschikbaar.