logo

Welcome to Wellspring

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Working Hours
Maandag - vrijdag 09:00AM - 17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED
From Our Gallery

Topvoetbal voor meiden!

06 51 403 995

Top

Deel 36 – De Kers; in de startblokken

Utrechtse Vrouwenvoetbal Academie / Blog  / De Kers  / Deel 36 – De Kers; in de startblokken

Deel 36 – De Kers; in de startblokken

Positieve berichten deze week vanuit de overheid. Hiermee doel ik op de mededeling dat het voor kinderen wordt toegestaan om weer te gaan sporten. In de categorie tot en met 12 jaar in groepsverband en vanaf 13 jaar op 1,5 meter afstand van elkaar. Besturen zijn samen met de gemeente bezig om de regels omtrent het aangepaste beleid vorm te geven. Zodra het licht op groen springt, dan grijpen we de mogelijkheid aan om bij de eerstvolgende gelegenheid het veld op te gaan. In het meest gunstige geval kunnen we – en zullen we – het derde trainingsblok in Utrecht vóór de zomervakantie volledig afwerken. In Arnhem en Culemborg waren we voor de crisis al gestart, dus voorzien we daar geen obstakels. In de afgelopen periode hebben we met de gehele staf al nagedacht over de trainingsvormen die we voor de middenbouw en bovenbouw organiseren. Voor de duidelijkheid; de middenbouw betreft de meiden van 13 jaar en ouder. Aangezien we al enkele 12-jarigen in de middenbouw hebben, werken deze meiden hetzelfde programma af als de 13-jarigen. Er is voor ons geen reden om de teamindelingen aan te passen aan de huidige maatregelen.

Voor de speelsters in de onderbouw zullen de trainingsvormen gebaseerd zijn op de doelstellingen die voor deze groep gelden. Door de groei die we dit seizoen hebben doorgemaakt zal de trainingsdag in Utrecht in 2 sessies worden afgewerkt. Dit zal het bewaken van de richtlijnen minder complex maken, ook al blijft het dus complex. De uitdaging zit ‘m in de trainingsvormen voor de oudere categorieën. Je merkt dat je nog creatiever wordt in het organiseren van de voorwaarden om zo optimaal mogelijk te kunnen trainen. De ideeën hebben we met elkaar gedeeld en dus zijn we er klaar voor om vanaf training 1 de speelsters intensieve en uitdagende trainingsvormen aan te bieden. Denk dat de speelsters er niet vies voor zullen zijn om conditioneel geprikkeld te worden.

Is het dan zo dat op het moment dat het trainingsblok is afgelopen dat de zomervakantie haar intrede doet? Ja klopt. Hebben we alle speelsters weer op peil gebracht, gaat vervolgens de zomervakantie van start. Ja, je gaat dan wel fit de zomervakantie in, maar dan volgt een “break” van 6 weken. Ook daar hebben we over nagedacht. Afgelopen jaar organiseerde de UVVA zomertrainingen. Verwachting is dat er geen exodus gaat plaatsvinden en dat velen de zomervakantie in de eigen omgeving gaan doorbrengen. Misschien een vakantiehuisje op redelijke reisafstand, maar de grenzen zullen wellicht niet zo snel “overschreden” worden.

Met medewerking van de verenigingen en gemeentes zal de UVVA ook dit jaar een zomerprogramma aanbieden. Gevoelsmatig hebben we het één en ander in te halen. Wat mij betreft heeft de overheid er goed aan gedaan om de jeugd weer de ruimte te bieden om te gaan sporten. Het lichaam heeft het nodig. Bijkomend voordeel; we kunnen de ouders weer een beetje ontlasten, want ook die hebben het wellicht niet allemaal even makkelijk gehad. Enfin, de UVVA staat klaar in de startblokken.

 

 

De Kers

Delen
John Kaersenhout

Geen reacties

Sorry, het reactieformulier op dit moment niet beschikbaar.