logo

Welcome to Wellspring

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Working Hours
Maandag - vrijdag 09:00AM - 17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED
From Our Gallery

Topvoetbal voor meiden!

06 51 403 995

Top

Deel 37 – De Kers; start UVVA trainingen

Utrechtse Vrouwenvoetbal Academie / Blog  / De Kers  / Deel 37 – De Kers; start UVVA trainingen

Deel 37 – De Kers; start UVVA trainingen

Sinds de laatste persconferentie van Premier Rutte is de druk om te gaan starten verder toegenomen. Gemeenten en verenigingen zijn aan de slag gegaan met het opstellen van de protocollen om de sportactiviteiten zo veilig mogelijk te laten verlopen. In het geval van de UVVA was in elk geval van belang dat COV DESTO, VV Eldenia en CVV Vriendenschaar zo snel mogelijk met positieve berichten naar buiten zouden komen. Het heeft natuurlijk wel even wat voeten in de aarde om alle teams op een verantwoorde manier in te delen. Fijn dat de kinderen weer hun vleugels mogen uitslaan. Vanaf volgende week mogen de UVVA trainers ook weer aan de bak, en ze kunnen niet wachten. Woensdag 6 mei wacht voor ons de aftrap bij VV Eldenia. Het zal voor de meiden even wennen zijn, want het trainingsprogramma  zal anders dan anders zijn. We zullen rekening moeten houden met het feit dat de meiden in de leeftijd tot en met 12 jaar samen mogen trainen en iedereen die ouder is een semi-quarantaine-achtige training moeten afwerken. Er zitten wellicht ook voordelen aan; het thema aanvallen zal hier helemaal op haar plek vallen. In balbezit zullen we de speelruimte groot moeten maken. Kunnen ze elkaar ook niet meer in de weg lopen. Als speelsters de komende weken gaan ervaren dat ze heel veel “alleen” mogen doen, dan waarderen ze over een tijdje het samenwerken nog meer. Een pass over 1,5 meter is nu het minimale, dus daar kunnen we ook aan werken. De 12-jarige mag alleen niet meer de bal passen naar een 13-jarige, ook al maken ze deel uit van hetzelfde team. Het is nu eenmaal niet anders, althans op dit moment. Het mag de pret van het voetballen niet in de weg staan.

Vrijdag 8 mei is dan de beurt aan CVV Vriendenschaar. Ook daar een mengeling van 13- jarigen en jonger. Veelal laten we ze samenwerken, maar nu dus even niet. Voor ons reden om de duur van de verschillende oefeningen elkaar in rap tempo op te laten volgen. Een mooie “test” om te zien wie er in de afgelopen periode heeft gewerkt aan de fitheid. Weten ze gelijk weer wie we zijn en op welke manier wij graag trainen. Voor sommigen zal het voelen als de start van het nieuwe voetbalseizoen na een aantal weekjes chillen op het vakantieadres. Superleuk om de groep weer bij elkaar te zien zonder dat ze te dicht bij elkaar staan.

Zondag 10 mei wacht ons een echte uitdaging en gaan we ervaren hoe het is om te trainen volgens de anti-corona methode. Voor het ochtendprogramma verandert er niet veel aan de organisatie op het veld. Rondom het veld wel, want bezoekers worden niet toegelaten op het complex. Toch wel even wat anders ten opzichte van de periode voorafgaande aan de crisis. Ouders mogen niet verder dan de parkeerplaats. Een buitenbioscoop gaat ‘m niet worden. Een verrekijker zal overdag een hogere lichtopbrengst hebben, maar na enkele minuten ben je daar ook wel klaar mee. Vooral als je twee van die rode cirkeltjes om je ogen hebt. In het ergste geval sta je buiten en schijnt de zon flink. Je gezicht en handen worden rood/bruin, maar alleen je ogen niet, dankzij de verrekijker. Dat zal een mooi gezicht opleveren na 1,5 uur training.

Tip: met een beetje knap weer de wandelschoenen aan en linea recta het naastgelegen wandelgebied in. Tijdens de rit naar huis kan je dochter haarfijn de ins- en outs van de training met je delen, of ze dommelt direct in slaap. Op dat moment denk je: “fijn dat ze hard heeft gewerkt, want normaal praat ze nog veel meer….!”

 

De Kers

Delen
John Kaersenhout

Geen reacties

Sorry, het reactieformulier op dit moment niet beschikbaar.